Racerfönen

Under förra veckan var jag tillsammans med Hedvig från Elle och Emma från Cosmopolitan, på ett workshop med Ghd. Vi fick mängder med tips på hur man bäst stylar sitt hår. Jag kommer lägga upp dem lite pö om pö här.

Ghd är på väg ut med en hårfön som ska torka håret upp till 20% snabbare än en vanlig. Den har nämligen en likadan motor som profesionella hårfönar på salong har (Ac istället för Dc). Det gör också att den ska leva längre. Den ska motverka statiskt och frissigt hår med hjälp av en jonfunktion. Håret och olika stylingprodukter har olika laddningar. En jonfunktion i en hårfön eller ett stylingverktyg ska kunna få dem att samarbeta bättre.

Ghd Air

Några av tipsen jag fick under morgonen var bland annat att alltid använda värmeskydd. Jag tror att de flesta gör det idag. Men spraya på lite värmeskydd på ena handen och föna på båda händerna så märker du vilken skillnad det gör!

– Borsta aldrig håret från början när du fönar det. Vänta tills det är ungefär 80% torrt för att undvika slitage. Du kan ändå inte forma det innan det är 70-80% torrt.

– Rikta fönen från rötterna och neråt för att stänga fjällskikten och slita mindre.

– Var inte rädd för att kamma igenom en tupering. Den sitter ändå

– Rengör filtret i din hårfön regelbundet. Det samlas både hårstrån och gamla produktrester där i. Då gör du så att din hårfön fungerar bättre och längre.

Hur brukar du styla ditt hår? Använder du hårfön? Värmeskydd? Stylingredskap?