Recension av Sampar So Much To Dew Midnight Mask

Jag är ett fan av ansiktsmasker man kan använda under natten. Det är smidigt, tidsbesparande och med rätt mask kan man vakna lite snyggare nästa morgon.

De senaste veckorna har jag regelbundet testat So Much To Dew Midnight Mask från Sampar. Det är en typisk “ge-mask” som ger huden mycket, men som inte tar något. Du kan alltså ha den på huden under en lång tid utan att huden skadas.

Det här är en fuktmask som passar alla hudtyper. Och ja, det är ännu en myt att fet hy inte behöver fukt. Konsistensen är en krämig gelé som blir genomskinlig på huden. Den utlovar bland annat att fukthalten i huden kan öka med hela 31% på en timme och att huden ska bli “plumped”, fräschare och se yngre ut. Har man trött hy med torrhetslinjer kan man definitivt se yngre ut av en riktigt återfuktande produkt.

Recension av fuktmask skönhetsblogg elinfagerberg.se

Ingredienserna är bland annat “Smart hydrating complex” som ska verka fuktighetsbevarande och kapsla in fukten i huden. Jag gissar att det bland annat kan vara shea. Hyaluronsyra och någon form av antioxidanter ska också ingå.

Förpackningen kommer i en snygg tub men tyvärr har den en läskig maskpensel. Penseln känns som en riktig bakteriehärd och jag klickar istället ut mask och applicerar den med en separat maskpensel eller med fingrarna.

Resultatet då? Över förväntan! Huden känns betydligt bättre dagen efter. Lenare, mjukare och mer återfuktad. För mig som har en fuktfattig hy är den perfekt. Men så här års passar den de flesta.

Betyg: 4/5

Sampar hittar du på Sephora.