Recension av tre ansiktsrengöringar

Maria Åkerberg, The Face Shop, Balance Me

 

Olive Cleansing från Maria Åkerberg

Vad?

En krämig rengöring för torr, känslig och mogen hud med olivolja. Den ska användas på torr hud och sedan sköljas bort.

Plus?

Den här krämiga konsistensen är riktigt skön! Huden känns både rengjord och återfuktad. Jag gillar att den har fina ingredienser av bland annat oliv, kokos och sheasmör. Stort plus för miljötänk.

Minus?

Den får inte bort all maskars och har rätt trist förpackning.

Pris: 125 kr för 125 ml. Det finns tre olika storlekar.

Mitt betyg: 7/10

Chia Seed Cleansing Foam från The Face Shop/Bonnybonny.se

Vad?

Sydkorea har länge varit otroligt duktiga på skönhetsprodukter men det är först den senaste tiden som det har uppmärksammats i västvärlden. Här har vi en rengöring från just ett sydkoreanskt märke. Det är en rengöring för alla hudtyper med extrakt av chiafrön.

Plus?

Doften är helt fantastisk! Ungefär som Elisabeth Ardens parfym Green Tea. Den rengör huden bra och är väldigt dryg. Jag tror att många föredrar att den löddrar. Plus för bra pris!

Minus?

Konsistensen är väldigt tvålig. Jag tror att man uppskattar den mer om man har fet hud. Jag har utgått från min känsliga blandhud. Den tar heller inte bort all maskars men den är inte till för ögonområdet. Så egentligen lämnar jag det utanför betyget.

Pris: 119 kr (Bonnybonny.se) för 150 ml.

Mitt betyg: 7/10

Cleanse & Smooth Face Balm från Balance Me

Vad?

En återfuktande rengöring i konsistens av ett oljigt balsam. Den ska masseras in på torr hud, sedan fuktas och till sist sköljas bort med hjälp av en medföljande tyghandduk.

Plus?

Hela rengöringsproceduren är väldigt skön och avslappnande. Jag känner att jag går ner i varv när jag utför den. Den rengör bra och jag gillar innehållet av bland annat mandelolja, nypon och kakaosmör. Huden känns väldigt återfuktad och mjuk efter rengöringen. Jag kan tänka mig att jag kommer bli beroende av den här i vinter. Dryg är den också. Hurra för bra miljötänk!

Minus?

Den sköna rengöringsproceduren tar lite tid och ibland känns det omständigt. Jag föredrar den på kvällen framför morgonen.

Pris: 259 kr för 125 ml.

Mitt betyg: 9/10

Har du testat någon av dem? Vad kräver du av en bra rengöring?