Rengöringsservetter från Sephora, Estée Lauder och Clinique

Det fullkomligt spottas ut rengöringsservetter från skönhetsföretagen. Sephora, Estée Lauder och Clinique är några av alla dem som lanserat nyheter. Men jag är lite tveksam till ansiktsservetter.

Jag förstår absolut idéen när du campar, är på festival, på båten, roadtrip eller i sommarstugan. Du vill ha en snabb uppfräschning eller rengöring och har inte alltid tillgång till vatten. Men att använda det varje kväll hemma? Jag tycker att det är dyrt, omiljövänligt och inte lika effektiv som en ordentlig rengöring.

Däremot är jag en förespråkare för rengöringsservetter när man är så pass trött att man egentligen inte orkar ta tvätta av sminket på kvällen. Ta med dig dina servetter till sängen tillsammans med ögonkräm och ansiktskräm och gör din hudvårdsrutin där!

Efter att ha haft småbarn i 2.5 år förstår jag betydelsen av bra förpackning på våtservetter. Det är otroligt frustrerande att få ut fem servetter samtidigt när en bara behöver två. Både Estée Lauder och Clinique har smarta förpackningar där Cliniques fungerar allra bäst. Sephoras förpackning är en budgetvariant som påminner om förpackningarna på våtservetterna jag använder på min dotter. Men så är priset också lägre.

Estée Lauder Double Wear Long-Wear Makeup Remover Wipes

Det här är mjuka, sköna servetter som känns lyxiga och rengör milt men effektivt. Jag behöver 3 servetter för att få bort allt, inkl. ögonmakeup. Huden känns ren och skön efteråt. Jag skulle dock inte låta dem ersätta min vanliga dubbla rengöring. Och priset? Ouch! 335 kr/45 servetter = 7,4kr/ servett = 22 kr per rengöring (!).

Clinique Pep-Start Quick Cleansing Swipes

De här servetterna ska användas som en snabb uppfräschning under dagen. Clinique rekommenderar inte att använda dem runt ögonen. Jag använder aldrig rengörande servetter som en snabb uppfräschning då jag oftast har foundation på mig och inte vill förstöra basen. Då föredrar jag istället fuktspray. Men om jag bara hade sminkat ögonen hade de här kanske funkat finfint. Om de inte hade svidit då, för det gör de tyvärr. Trots att de ska funka för alla hudtyper.

Jag kan ju givetvis inte låta bli att testa dem runt ögonen. Men där både svider de och lyckas inte med konststycket att göra rent. Det krävs hela fyra servetter och hjälp av eye make remover efteråt. Njäe, de här var inte min kopp te tyvärr. Då har Clinique andra produkter som är betydligt bättre. Om Pep-Start Quick Cleansing Wipes gått att använda runt ögonen hade jag haft betydligt större nytta av dem. Ca. 155kr/50 servetter = 3 kr/servett.

Sephora Pomegranate Cleansing Wipes

Väldoftande servetter till budgetpris som faktiskt rengör bäst av de här tre. Det går åt två våtservetter för att jag ska bli ren. Sephora Pomegranate Cleansing Wipes svider lite runt ögonen. Men inget extremt. Det känns som om det är servetterna som inte är tillräckligt mjuka snarare än formulan. Men svårt att säga. Förpackningen saknar funktionen som gör att du lättare får ut en servett i taget. Ca. 70kr/25 servetter = 2,8kr/servett.

Update: jag har fått ett mail från Cliniques pressansvarige som vill understryka att Pep-start Swipes enbart är till för uppfräschning. Om man vill ta bort makeup har de andra alternativ.