Spa i Tyskland – Schloss Basthorst

Mitt ute på den tyska landsbygden ligger pärlan Schloss Basthorst. Det är ett hotell med två restauranger och spa. Huvudbyggnaden är ett vackert slott där det för hundra år sedan bodde ett kungapar från Nederländerna.

spa Tyskland crivitz slott elinfagerberg.se

Nedanför slottet ligger en liten mysig sjö där vi badade under vårt besök. Omgivningarna är fantastiska och inredningen på hotellet är väldigt harmonisk och vacker.

spa Tyskland crivitz vårt rumVackra rum på Schloss Basthorst.

I ett nybyggt hus ligger det jag var mest nyfiken på – spaavdelningen. Den är uppdelad på två våningar. På entréplan finns skönhetsavdelningen med alla behandlingsrum. De har bland annat ayurveda-behandlingar, ansiktsbehandlingar och kroppsinpackningar och använder produkter från Thalgo och Rituals. Tyvärr fanns det ingen ledig behandlingstid när jag var där.

spa tyskland crivitz beh spa tyskland crivitz spegel

Jag njöt istället en trappa ner. Där hittade jag pool, bastu, ångbastu, finsk bastu (90 grader!), upplevelsedusch, vilorum och fotbad. Det var jättefint! Jag passade på att motionssimma och satt sedan och kopplade av mot en ergonomisk, uppvärmd mosaikhäll. Jag hann bara vara där någon timme. Men en timme egentid som småbarnsmamma är enormt länge!

crivitz Schloss Basthorst elinfagerberg.se spa tyskland crivitz pool elinfagerberg.se Crivitz spa elinfagerberg.se

Jag gillade: poolen, upplevelseduschen, den enkla men fina designen, mosaikhällen.

Jag saknade: musik och ett av det viktigaste – bubbelpool!

De var även på väg att bygga två till bastustugor utomhus.

Utöver spa och sjöbad hann vi med promenader och en mysig middag på en av slottets restauranger. Supertrevligt! Personalen var väldigt trevlig på Schloss Basthorst och de var bra på engelska. Maten var kreativ och god. Men hade kunnat vara snäppet mer bearbetad.

Ian hittade det här hotellet av en slump när han letade hotell i norra Tyskland. Det var roligt och oväntat att hitta en sådan pärla mitt ute på landet.