nyeter från serene scalp Oribe

Serene Scalp – nytt för hårbotten från Oribe

Vi är många som har problem med hårbotten. Speciellt här i Skandinavien då vårt klimat är ultimat för att få en obalanserad hårbotten – Serene Scalp lovar bättring.

Det finns mängder med olika problem som håravfall, mjäll, seborre, torr hårbotten, kli, eksem, psoriasis osv. Det finns också en drös produkter att ta hjälp av. Men om du misstänker att du har ett medicinskt problem så kan du behöva hjälp av en hudläkare innan du går på hårvårdsprodukter.

Hårbotten bör ses och behandlas som vanlig hud. Oribe lanserar två nya produkter för området. Under ett väldigt mysigt digitalt pressmöte i veckan berättade de att deras vision är att behandla hårbotten och håret i lager-på-lager så att du får en hårvårdsrutin precis som en hudvårdsrutin du har för ansiktet med rengöring – vård-fukt-styling. Jag gillar den tanken!

Oribes två nyheter tillhör deras serie Serene Scalp som bland annat innehåller schampo och lugnande serum sedan tidigare. Serumet är svalkande och skönt för en känslig och kliande hårbotten. Schampot i sig tycker jag också är bra men det har inte helt hjälpt mot mina hårbottensproblem. Men kanske blir det betydligt bättre i kombination med Serene Scalp Exfoliating Scrub?

Serene Scalp Exfoliating Scrub

De senaste åren har vi sett mängder med peelingar för hårbotten och nu lanserar Oribe en förfinad version. När du peelar hårbotten får du bort fjäll, torr hud och eventuella beläggningar och produktrester.

Exfoliating Scrub har både milda korn som ger en mekanisk peeling och syror som ger en kemisk. Oribe har valt polymerkulor som smälter istället för socker eller salt som de flesta företag har i sin hårbottenskrubbar eftersom socker och salt ofta gör håret trassligt. Smart!

Syrorna är glykolsyra och en blandning av olika fruktsyror från bland annat citrus. Koffein och pepparmyntsolja är andra ingredienser.

Skrubben används i fuktigt hår innan du tvättar det och ska masseras in till peelingkulorna har smält.

Under pressmötet frågade jag om syrorna då syror neutraliseras endel av vatten. De hade inget riktigt svar på det men tydligen ska den användas i fuktigt hår ändå. Kanske hinner de verkar tillräckligt mycket innan.

Jag har testat den i fuktigt hår och tycker att den är väldigt skön och har faktiskt fått mindre kli efteråt. Hårbotten känns redan mer balanserad. Jag tror att jag ska testa den någon gång i torrt hår också och se hur det känns.

Under pressmötet fick jag lära mig att största boven mot hårbottenproblem är att hårbotten är torr. Så boosta den med fukt och undvik uttorkande ingredienser.

Ca. 579 kr/125 ml.

Serene Scalp Skrubben har en pip längst fram
Exfoliating Scrub har en pip och ska appliceras i ett zick zack mönster.

Den andra nyheten – Thickening Treatment Spray

Nästa nyhet är en produkt mot håravfall. Till exempel efter amning eller en extra stressig period i livet.

Thickening Treatment Spray sprayas i håret efter du är färdig i duschen och lovar att ge en fylligare känsla direkt och ge ett fylligare hår på sikt. Den ska också återställa hårets elasticitet.

Bland ingredienserna finns det bland annat ett peptidkomplex, ärtskottextrakt, biotin, niacinamid och peppermintsolja.

Den fungerar ungefär som en filler gör för huden och fyller ut området mellan fjällskikten. Tänker att håret då borde bli betydligt mjukare och mindre trassligt också?

Thickening Treatment Spray ska användas varje gång du har tvättat håret och någon gång extra om du tvättar sällan.

Jag har inte testat det här sprayet än men jag tänker sätta igång och se om det ger något resultat. Jag har tappat mer hår än vanligt sista tiden. Så det blir spännande att se om det händer något.

Ca. 849 kr/125 ml.

Stort plus för att hela serien Serene Scalp har en så fantastiskt vacker rosa färg och design!

Laddat för digitalt pressmöte med Oribe
Redo för digital pressfrukost! Ovanpå datorn ser ni min Com Pilot. Den kopplar jag upp mot telefonen och så går ljudet direkt in i min hörapparater. Den underlättar galet mycket! Men den funkar inte mot datorn så vid digitala pressmöten är jag uppkopplad med både mobil och dator. En enhet för ljud och en enhet för bild och text. Har du haft många digitala möten nu?

Oribe är ett av mina favoritmärken när det kommer till håret. De har trovärdiga produkter, bra personal och snygga förpackningar. Jag gillar att de tänker steget längre hela tiden. Alla produkter funkar inte hundra för mig, men de flesta är fantastiska. Mina favoriter är hårinpackningarna. Vilka favoritprodukter har du till håret?