Sex nya ögonskuggspaletter

Som make up artist och sminknörd har jag en hel del smink hemma. Och ska jag vara ärlig har jag svårt att få plats med allt och hitta bra sminkförvaring. Men ett av mina mål för den närmsta tiden är att få ordning bland mitt smink. Just nu är det hygieniskt men rörigt. Jag vill att det ska vara snyggt, praktiskt och gå snabbt att packa ihop.

Idag har jag fixat en liten del av alla ögonskuggor. Jag gick till Face Stockholm och köpte tomma ögonskuggspaletter. Jag gick till tre olika butiker och lyckades få tag på sex stycken etuier. De rymmer tio skuggor vardera och är tunna och lätta. De passar alldeles utmärkt för andra skuggor också. Jag har lagt i en blandning av skuggor från Face och Make up Store i dem. Jag gillar Make up Stores Microshadows, men de tar väldigt stor plats!

Så, idag har jag depotat ögonskuggor halva dagen. Och jag erkänner, jag mutade min man att hjälpa mig. Det krävdes en ostronkniv, ett värmeljus, några trasiga ögonskuggor, ömma tummar och mycket jävlar anamma för att få ur skuggorna ur sina förpackningar. Hemligheten? I botten av Make up Stores ögonskuggor sitter en bottenplatta, den kan du bända upp och ta bort. Värm sedan under skuggan med ett värmeljus ( plastångor? Förstår inte vad du talar om…). Sedan kan du oftast bara ploppa ut skuggan eftersom limmet har smält. Övning ger färdighet!

Nu är allt färdigt, maken är lagom stolt över vårt pyssel och jag är väldigt glad för att kunna slänga onödiga förpackningar och ha bra överblick vid nästa sminkjobb.

Nu ska jag bara klura ut vad jag ska göra med alla andra skuggor..

20140114-230932.jpg

20140114-231735.jpg