Shopping, fantastisk mat och klubbliv i Berlin

Gårdagen i Berlin var helt fantastisk! Vi hann med en hel del. Bland annat ett besök på modebutiken Voo Store som vi kan rekommendera varmt. Visserligen hade de en hel del skandinaviskt mode. Men även flera andra intressanta märken. Efter det åkte vi vidare till varuhuset KadDeWe för att spana in deras skönhetsavdelning och matavdelning. De uppfyllde båda våra förväntningar. Skönhetsavdelningen hade bland annat Tom Ford! Yay! Och vi tycker definitivt att det är värt ett besök. Mer om matavdelningen kommer senare på matbloggen.

bild-4

Vintagebutiken Garage blev nästa stopp. Det var lite omständligt att ta sig dit. Men väl på plats fanns det extremt mycket att välja mellan. De sålde även vintage till kilopris.

På kvällen åkte vi till restaurangen Cookies & Cream. Det är en trendig och cool restaurang med en fantastisk vegetarisk meny. Stället är gömt på en bakgata och det krävs att du vet var det ligger för att hitta dit. Maten var helt fantastisk och förmodligen är stället en av de bästa restauranger jag har varit på. Det kändes nytänkande och kul och maten är väl bearbetad och personal är både kunnig och rolig.

bild-3

Jag njöt bland annat av en sallad på rödkål, apelsinfiléer, mörk choklad och macadamianötter.

På nedervåningen finns en populär nattklubb som vi besökte efter middagen. Lokalerna kändes med sin urbana känsla väldigt “Berlin”. Drinkarna var goda och vi dansade till långt in på natten. Det var ett lite yngre klientel. Jag dansade till 90-tals musik med 90-talister… Men oj vad roligt jag hade!

bild-5