Shopping i Newcastle

Newcastle upon Tyne har inte bara fotboll och ett bra uteliv. Det finns en hel del möjligheter till bra shopping i Newcastle också. Eller vad sägs om en butik signerad Vivienne Westwood (1 Hood Street)? Hon är en av mina stora favoriter och jag hoppas att hon öppnar en butik i Stockholm så småningom. Punkmormor kommer alltid vara het!

11_0

Foto från Vivenne Westwoods vårkampanj. 

Shopping i Newcastle

Northumberland street är en stor paradgata med mängder av shopping. Här finner du bland annat Kurt Geigler, Top Shop och Primark. Och ja, jag ägnade en timme eller två på Primark, trots att jag skyndade mig. Butiken är lika stor som på Oxford Street i London, men med en 1/3 så många besökare. Lyckan!

Newcastle Fenwick elinfagerberg.se Shopping i Newcastle Elinfagerberg.se

I shoppingcentret Central Arcade hittar du bland annat Space NK, Jag hann tyvärr inte med ett besök där. Men jag hann med ett på shoppinggallerian Fenwick som har ett väldigt stort utbud av mode. De har bland annat köpt in fantastiska vintageprodukter av designhandväskor och designsmycken. Jag såg bland annat Chanel och Dior. Produkterna var handplockade och limited editions från kollektionen som kom ut för decennier sedan. Inte helt lätta att få tag i. På modeavdelningen fanns det ett relativt brett utbud av handväskor och skor. Burberry, Coast, Top Shop, Diane von Furstenberg och Victoria Beckham Denim var några av alla märken på avdelningen. Mycket brittiskt alltså. Förutom mode har de även skönhet och inredning. French Connection Home är ett av deras märken för inredning. Väldigt snyggt! Bland skönhetsmärkena stack Charlotte Tilbury ut för mig. Den värdskäna makeupartistens eget märke är mest känt för sina läppstift men jag blev väldigt förtjust i krämögonskuggorna, pigmentrika och vackra nyanser. Annars fanns det bland annat märken som Creed, Balmain och Jo Malone London.

Charlotte Tilbury elinfagerberg.se Newcastle Earl Grey elinfagerberg.se NewcastleVem tror du är längst upp på den extremt höga statyn? Jo, Earl Grey! 

Området runt High Bridge ska ha flera vintagebutiker. Men jag hann aldrig dit och hörde att flera har stängt. Men det kan nog vara värt att kolla in kvarteren.