Shopping i Warszawa

En av de sakerna jag blev mest förvånad över i Warszawa var shoppingen. Den var betydligt bättre än andra städer jag har besökt i östra Europa. På flera ställen fanns det stora shoppinggallerior men jag gillade mest att strosa omkring i alla mysiga småbutiker ute på gatorna. Men om du vill shoppa till sent på kvällen har galleriorna öppet till nio-tio på kvällen. Zlote Tarasy och Galeria Centrum är några av galleriorna som ligger rätt centralt. Missa inte heller marknaderna. Fråga på hotellet vilken som är aktuell när du är där.

visningar och warszawa 319

Reserved är en butik du inte får missa. Här hittar du kläder för dam, herr och barn till ett riktigt bra pris. Allt är inte fint, men väldigt mycket. Den påminner en hel del om Primark i England. Reserved är en polsk kedja som du hittar på flera platser. Men boka upp tid, du kommer vilja gå runt här länge.

Reserved gul klänningreservedReserved blå kavajReserved skor

Inglot är ett polskt skönhetsmärke jag har nämnt tidigare. Priset är lågt och utbudet är enormt. Passa på att köpa de där knäppa färgerna du inte vill lägga pengar på annars.

inglot

En annan butik jag gillar är accessoarbutiken Parfois som du också hittar i Warszawa. Det är ingen polsk kedja och finns i flera europeiska länder. Men går du förbi bör du absolut ta dig en titt. De säljer riktigt snygga väskor, skor och smycken för en låg peng.

visningar och warszawa 375

Men det finns mycket mer än budgetkedjor, hantverk och bärnsten i Polen. Polska designers känns väldigt up and coming. Maciej Zien är en av dem. Han gav ut sin första kollektion redan som sjuttonåring. Idag är han en väletablerad designer vars plagg bärs av celebriteter och fashionistor. Han är känd för sina extravaganta modevisningar och har fått ställa ut på nationalmuseet.

zien fashion showzien vs

Joanna Klimas är en annan duktig designer med egen butik i Warszawa. Bäst är hennes plagg för jobb och representation. Paprocki Brzozowski är en annan designer att spana in. Likaså Gosia Baczynska som har riktigt sexiga kollektioner.

Gosia baczynska

Om du är ute efter vackra juveler får du inte missa W.Kruk. De har funnits sedan 1840 och säljer väldigt vackra smycken. Ett tips är vigselringarna om det är romantik på gång!

Vigselring

Förutom mode, accessoarer och skönhet hittar du vacker konst här. Vill du komma billigt undan kan du kika efter affischer. De finns de som känns både unika och vackra.

Summan av den berömda kardemumman blir att Warszawa har mycket att upptäcka. Det här var bara lite av allt det som finns. Shoppingen blandar prisvärd och kul budget med exklusiv och intressant design. Glöm det där om bärnsten och träleksaker. Det finns så mycket mer! Jag kände mig långt ifrån färdig när jag åkte därifrån och kommer absolut försöka åka tillbaka.