Shoppingtips i Brooklyn

Min resa till New York visade sig vara en av de bästa resorna jag gjort. Jag älskar New York sedan tidigare och att nu få uppleva staden igen men med både man och föräldrar var helt fantastiskt!

Vi hann med nästan hela Manhattan, inklusive Harlem. Vi åkte även ut till Brooklyn. De sista dagarna spenderade jag på två stora skönhetsmässor. Mer om mässorna kommer.

Brooklyn visade sig vara så fantastiskt som jag trott. Jag hann inte med att åka ut dit sist jag var i New York så jag var väldigt förväntansfull nu. Jag och min mamma drog av mängder med butiker och vi hann även med vintagemarknaden i området Williamsburg. Jag shoppade smycken och accessoarer och spanade in en hel del kläder. Alla människor var så fantastiskt inspirerande och vädret var riktigt vårskönt. Jag ville inte åka därifrån.

Brooklyn Brooklyn vintage elinfagerberg.se

Brooklyn Flea Market är en stor vintagemarknad som är inomhus på vintern och i april går den utomhus. Det är mängder med utställare, både inom mode och inredning. Det finns också ett stort gäng med matställen. De serverar allt från bacon i lönnsirap till jasminstelatte och mac n´cheese. Jag gick runt och log genom hela marknaden. Det var som ett paradis för mig som älskar vintage! Priserna på kläder och vissa smycken är lite saftigare men du kan också göra riktiga fynd. De flesta utställare tar kort. Marknaden är öppen på lördagar och du bör komma dit innan lunch. Efter klockan två blev det riktigt trångt.

Brooklyn Flea elinfagerberg.se Elin Fagerberg Brooklyn Flea Market Jag är trött och glad över all shopping. Här står jag redo att smaka på en minipaj med pecannötter. Jättegod! Kuriosa: ögonskuggan jag har på mig är en av sommarens snyggaste enligt mig. Den lanseras i maj och mer info kommer närmare lansering. Manhattan elinfagerberg.seOm du promenerar ner till piren vid vattnet i Williamsburg har du en fantastisk vy över Manhattan. 

Längs med 5th st och Bedford ave i Wiliamsburg finns också flera fina butiker. Nere på 9th st och Driggs ave finns också mycket. Jag besökte bland annat Awoke vintage, Buffalo Exchange och Monk Vintage.

Elins lilla faktaruta: Vintage vs Second hand? 

Det är en hel del skillnad mellan vintage och second hand. Second hand är begagnade kläder som säljs till en väldigt billig summa. Det kan lika gärna vara en handväska från 80-talet som en topp från HM 2003. Vintage är oftast handplockat och ska vara minst 25 år gammalt. Ibland kan det till och med vara oanvänt men det ska ändå vara från en annan tidsepok. Plagget representerar ofta tidsepoken väldigt bra. Som till exempel en A-linje formad klänning från 60-talet eller en slokhatt från 70-talet. Vintage brukar kosta betydligt mer än second hand. Men de kläderna är oftast mer välbevarade och inte sällan från ovanliga eller exklusiva märken.