Jag testar skinfusor

Jag testar Skinfusor – ny behandling från Babor

Skinfusor är en ny ansiktsbehandling från Babor som bygger på en apparat med flera olika användningsområden. Jag testar behandlingen hos Babor Flagshipsstore vid Stureplan.

Jag har varit här tidigare då salongen invigdes för några år sedan. Men jag har inte gjort någon behandling här tidigare. Den här dagen visas jag en trappa ner och kopplar av i en lounge innan jag välkomnas in för 90 minuters avkoppling.

Skinfusor

Skinfusor beskrivs som en multibehandling som ska passa alla hudtyper. Babor har utvecklat både maskinen, mjukvaran, essenserna som tillhör och själva behandlingsstegen. Skinfusion ska kunna rengöra, peela, aktivera och massera.

Skinfusor - apparat med fyra olika munstycken.

Behandlingen börjar med en rengöring som kombineras med en silikonborste med vakuumteknik. Jag väljer att behålla ögonmakeupen på för att inte känna mig alltför naken efteråt plus att det sparar tid för viktigare grejer i behandlingen. Min hud brukar inte vara så förtjust i vakuumteknik då jag har ytliga kärl och lite känslig hud. Men det fungerar rätt bra. Huden och kärlen reagerar lite vid nyckelbenen någonstans där jag får små röda prickar. Men inte i ansiktet.

Elins ansikte med två händer framför som masserar
Elin får ansiktsmassage.
Skönt!

Peeling, vibrationer och massage

Efter rengöringen stryker hudterapeuten en peelingpad med fruktsyror över huden. Det pirrar lite lätt men inget som gör ont eller är obehagligt.

I det tredje steget masserar hon in ett serum som arbetar på hudens spänst. Serumet slussas in med hjälp av Skinfusor och vibrationer. Det känns som upprepande strykningar över hudens yta med hjälp av apparaten.

I den sista delen av Skinfusor masseras huden med pulser som ska fungera lite som fitnessträning för huden. Det ska aktivera huden mer än vanlig manuell massage gör. Den fungerar också som upprepande strykningar över ansikte, hals och dekolletage.

Behandlingen avslutas med en väldigt skön sheet mask och härlig handmassage och till sist avslutande krämer.

Ett munstycke med ett blått sken och Elins ansikte i närbild. Hudterapeutens händer har handskar på.
Närbild på Elin med två händer i ansiktet och en stav som lyster i gult från Skinfusor.
Elins ansikte i närbild med en silverfärgad ansiktsmask.

Så blev resultatet och så här tycker jag

Direkt efter behandlingen var huden verkligen plumpad, återfuktad, uppstramad och otroligt len. Jag trodde att jag skulle vara rödmosig men jag klarade mig. Resultatet höll i sig i några dagar och kändes väldigt bra. Precis som med nästan alla behandlingar behöver du upprepa den för att få bättre resultat på sikt.

Jag är nöjd med resultatet. Huden blev betydligt mer mjuk och len än vad jag trott. Jag saknade handpåläggning vilket jag älskar och det blev lite tjatigt med många upprepade effleurage (strykningar) i varje moment. Men resultatet blev riktigt bra och jag tror precis som de beskriver att det är en behandling som passar de flesta. Men inte aktiv akne eller hyperkänslig hud dock.

Direkt efter behandlingen i dagsljus.

Jag tror att Skinfusor skulle passa super som en tilläggsbehandling i en vanlig ansiktsbehandling. Till exempel 10 min impulsmassage med Skinfusor och 10 min mekanisk massage med händerna.