Sköna semesterdagar i Småland och Skåne

Åh ljuvliga semesterdagar! Nu har jag haft semester i nästan en vecka och är tillbaka hemma i Stockholm igen. Den senaste veckan har jag och min lilla familj tillbringat i Småland och Skåne. Det var riktigt lyckat!

Jag har hunnit med långa bad nästan varje dag under den senaste veckan. Bland annat besökte vi Hotell Mossbylund som ligger mellan Ystad och Trelleborg i Skåne. Där finns ett fantastiskt spa och restaurang med god mat. Men mer om det kommer i ett eget inlägg.

Kvällspromenad vid havet. 

Jag älskar skånska landsbygden! Det är så otroligt vackert där.

Dagen efter vi var på spa mötte vi upp min svägerska Anna, hennes son William och Williams pappa Stefan. Vi promenerade ner till stranden och jag och William hoppade i vågorna tills vi båda var blöta in på bara huden.

sköna semesterdagar

När klockan närmade sig lunch åkte vi några kilometer västerut, till Abbekås för ett besök på restaurangen Hörte Brygga. De har fått en rekommendation i White Guide som “Värt en omväg”. Det är det verkligen. Det ligger vackert vid havet i en pittoresk miljö med en liten bro över till restaurangen. Stället känns lantligt, modernt och mysigt. Till och med toan var fin! Konceptet känns genomtänkt och kul då du beställer protein – fisk, kött eller vegetariskt och får det i en korg med olika tillbehör som röror, grönsaker och bröd. Supergott, snyggt och kul! Det mesta är närodlat och de har även en egen öl. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Hörte Brygga.

mitt besök på Hörte Brygga

Efter Hörte Brygga drog vi tillbaka till stranden och jag var knappt uppe på land de timmar vi var där. Finns det en badplats i närheten av mig på sommaren hittar du mig säkerligen där. Jag njöt länge i vattnet och hade väldigt svårt att gå upp.

Vi tog bilen tillbaka mot Småland för fler semesterdagar i Växjö där vi umgicks mycket med mina föräldrar och vänner i stan. Den största delen av tiden var vi och badade. Temperaturen i vattnet låg på minst 23 grader och i luften var det runt 28-29 hela veckan. Det är så smidigt att bada där med nära till vattnet, lite folk och att vi så enkelt kan få hundvakt. Men vi passade också på att fika, grilla, promenera och göra några utflykter.

Utflykt till Kronobergs slottsruinSköna semesterdagar! Här är min pappa och min dotter på äventyr i Kronobergs Slottsruin. Om du kan din Dacke-historia känner du säkert till fästningen.

Tillbaka i Stockholm kommer jag fortsätta att bada och fixa lite hemma. Sortera skönhetsprodukter, klädkammare, köksskåp och förråd. Men när ska en göra det när det är så fint väder? Jag vill ju bara vara ute! Vi hade tänkt åka iväg utomlands på semester men när det är så varmt här känns det onödigt. Förmodligen sparar vi den resan till hösten om vi inte spontanar.

Det var ordentligt torrt i Småland. Värre än i Stockholm. Gräset var som hö och knastrade skorna. Det gick inte att gå barfota. Det gör mig ont i hjärtat att höra om alla djur som lider. För att inte tala om följderna efter alla bränder som härjar. Glöm inte att du inte får grilla förutom på din egen tomt, håll uppsikt när du rör dig i skogen och ställ ut vatten till behövande djur.