Skönhetskonferens i Bath med Daisy Beauty

Bath, en fantastiskt vacker stad döpt efter sina mineralrika heta källor var kuliss till helgens beautykonfa med Daisy Beauty.

Vi var ett gäng bloggare, skönhetsjournalister, youtubers och föreläsare som åkte till England i torsdags eftermiddag. Bath ligger ungefär 2 timmars bussfärd från Heathrow. Vårt plan var försenat så vi var nog alla duktigt trötta när vi kom fram. Vi bodde hotellet Apex City of Bath, ett centralt beläget och fräscht hotell. Jag delade rum med Emma. En supergullig tjej som jag inte har träffat tidigare.

Jag och Emma. 

Fredagen började tidigt med besök på Thermae Bath Spa. Ett härligt spa mitt inne i stan. Det var byggd på höjden med tre olika våningar. Uppe på takterassen fanns det en pool med utsikt över Bath. Fantastiskt! Men mer om Thermae Bath Spa kommer i separat inlägg.

Här plaskade jag runt och njöt av utsikten över staden. 

När vi badat färdigt var vi ett gäng som gick en runda på stan och åt en väldigt bra lunch på restaurangen A Corn. De hade supergod vegetarisk mat där de tänkt steget längre än indiska grytor och lasagne. De hade bra service och rimliga priser men bäst var som sagt en meny med nytänk. Eller vad sägs om en klick savory nötsorbet till rödbetsrisotton? Gott!

Tillbaka till hotellet inleddes föreläsningarna med Sam och Kicki från Daisy Beauty som berättade om bakgrunden till företaget. Jag som är en av deras medarbetare (och en väldigt stolt sådan) hade redan rätt bra koll men det var kul att färska upp minnet lite.

Magnus och Mikael från företaget Nutrinovate som gör Reserol var på plats och föreläste om resveratrol och Reserol. De hade vunnit ett pris i Nutra Ingredients Awards i Geneve veckan innan och var extra glada. Så himla kul! De berättade även om två spännande nyheter – en kommande nattmask och en sheet mask. De lanseras under sommaren. Jag ser fram emot att testa dem. Jag har tidigare besökt deras labb och fabrik strax utanför Stockholm. Om du vill lära dig mer om Reserol får du inte missa inlägget om mitt besök hos dem.

Sen smet jag ut på stan igen, bytte några felköp från Primark och hittade nytt…

På kvällen åt vi gemensam middag på hotellet. Maten var… brittisk. Men sällskapet kompenserade det rejält! Jag satt och gaggade med Kicki från Daisy Beauty, Amir Akrouti och Marcel Jehrlander, båda “Youtubers” – en ganska okänd värld för mig trots att det ligger så nära bloggeriet. De var sjukt trevliga! Marcel kunde med sina 17 år ha varit min son, men vi möttes lika lätt ändå. Underbart!

Elin Fagerberg i Bath Amir, Marcel, Angelica, Ida och Cecilia. 

Morgonen efter inleddes med föreläsning med Katarina från Vita Liberata. Hon visade nyheter från deras sortiment och gav mig två AHA-upplevelser. Nr. 1, ju ljusare hud du har, desto mörkare brun-utan-sol ska du välja. AHA nr. 2 – du får sämre effekt av din BUS om du använder den dagarna innan mens eller dagen efter du har festat rätt hårt. Det hade jag inte en aning om men det låter ju väldigt logiskt eftersom hormoner sköter så otroligt mycket i kroppen. Bakis = göra sig av med slaggprodukter.

Magnus och Micke från Reserol hade en föreläsning till där de berättade om nya Vitamin Films som de lanserar. Sjukt smart då jag gärna vill ha D-vitamin lättillgängligt på resa. De pratade också om deras Medistus Antivirus som du kanske redan har sett på apoteken? Det är sugtabletter som på mekaniskt vis hjälper till att skydda immunförsvar under en kortare tid. Tänk hämtning på förskola eller väntrum.

Shidrokh Ghawani från Cool Derma har drivit sin salong Orkidé i många år. Hon var näst på tur att föreläsa om sitt nya hudvårdsmärke Cool Derma som nu även salongen heter. Den första serien heter Skin Fitness och är AHA-syre-baserad. Det är mångsidiga produkter i rejäla förpackningar och frikostigt med aktiva ingredienser. Spännande!!

Efter en lunch (och ja, lite shopping…) på stan så var det dags för nästa föreläsning med Noemi från Gouttes de Beauté, en agentur som förutom hudvårdsprodukter nu även har tagit in apparatur för konsumenter. Iconic Supreme som arbetar med sonicvibrationer och Pennagique som arbetar med LED-ljus och galvanisk ström. Jag förstod inte riktigt hur de fungerar. Men hoppas kunna läsa mig till lite mer.

Konferensen avslutades med att Kicki Norman berättade att Daisy Beauty har en tävling i sitt senaste nummer där makeup artister kan tävla om att få bli publicerade i tidningen. Kul! Missa inte det om du är MUA!

På kvällen tågade vi iväg mot Allium Restaurant på Abby Hotell där det bjöds på betydligt bättre mat än kvällen innan. Jag hade supertrevligt! Jag satt bland annat med Agneta Elmegård från Aftonbladet. Vi två kommer snabbt ner i intressanta och djupa samtal. Supertrevligt!

Redo för middag! 

Cecilia och Camilla. Två av mina favoriter i branschen. Roliga, kloka och gulliga! 

Här sitter jag och pimplar bubbel med Victor, Angelica och Samira. Bild glatt snodd från Cilla

Aysha, Emma och Cecilia. 

Agneta och jag

Dagen efter åkte vi hem och jag njöt av att få träffa dotter, hund och man igen. Haha! Ja, i den ordningen. Varken dottern eller hunden ville lämna min sida på två dagar. Jag fick så mycket kärlek! Tur att förskolan var stängd i två dagar så att jag tvingades ta ledigt och bara umgås. Jag är sällan borta från mina skyddslingar så det känns i hjärteroten när jag väl är det. Men jag behöver också ladda energi ibland.

Ett stort tack till Daisy Beauty, kollegor och föreläsare för en superkul och intressant resa!

Tack Sam och Kicki! Ni är grymma <3 

OBS! Daisy Beauty är en av mina uppdragsgivare. Men jag försöker ändå hålla mig objektiv när jag skriver om dem.

Mer om alla produkter kommer!