Skönhetskryssning med Daisy Beauty och Viking Line

Tidigt i lördags morse begav jag mig mot Stadsgården för att gå på en av färjorna från Viking Line tillsammans med ett gäng förväntansfulla skönhetsbloggare, skönhetsjournalister och föreläsare. Det var dags för Daisy Beauty Cruise – skönhetskonferensen som har återkommit i ett par år nu.

Skönhetsmagasinet Daisy Beauty är duktiga på att anordna olika events och den här kryssningen med Viking Line var inget undantag. Vi hade en väldigt rolig och intensiv dag där vi fick lyssna på föreläsare från Reserol, Lumene, Evo, Idun Minerals och Kiss New York.

Reserol är en svensk uppfinning med resveratrol – en naturlig växtpolyfenol från vindruvor. Resveratrol sägs ha väldigt många goda egenskaper för kroppen och huden. Bland annat ge lyster och ge en allmänt god hudhälsa. Problemet är att ämnet tas bara upp 1% via tarmen och 7% via huden. Men med hjälp av små filmer gjorda av bland annat brunalg som du appliceras i gommen eller insidan av kinden kan upptaget bli betydligt högre genom munslemhinnan. Jag tror att de nämnde siffror uppemot 40 %. Jag tycker att det här verkar väldigt spännande men jag har inte testat dem ordentligt ännu. Reserol berättade även om sitt nya serum som kommer i ampuller och går att använda dagligen i din vanliga hudvård eller som en kur. De innehåller bland annat resistem, ett ämne från tistlar som stärker cellerna samt C- och E-vitamin.

Evo känns ganska nytt för mig. Jag har sett deras förpackningar någon gång men jag har inte testat deras produkter. De beskrivs som ett livsstilsmärke för frisörer och har en rätt bred portfölj med produkter. De använder mycket humor men underfundiga texter på varje produkt. De verkar ha ett stort etiskt tänk då de bland annat skänker skadade produkter till härbärgen och strävar efter att alla produkter så småningom ska vara veganska. Min första tanke var att de har väldigt snygga och roliga förpackningar kombinerat med fantastiska dofter. Men jag har som sagt inte testat produkterna än. Evo har även två underserier – Fabuloso med färgade balsam och Fabuloso pro – en ny serie för frisörer med produkter som gör att frisören kan blanda ihop ett skräddarsytt färgat balsam till kunden. Kul!

Lumene nylanserar hela sin makeupserie med fina produkter och fräscha förpackningar. De ser otroligt mycket bättre ut än innan. Vi fick testa flera produkter under presentationen och jag tycker att de verkar väldigt lovande. Jag brukar gilla de flesta av Lumenes produkter så jag är minst sagt nyfiken på de nya. De gör om runt 160 produkter och en av nyheterna är den flytande highlightern som nu kommer i guldton. Snygg!! Jag ska gräva ner mig mer i de olika nyheterna och försöka uppdatera dig.

Idun Minerals lanserades 2011. Jag kommer ihåg när jag var på pressmötet innan lanseringen. Det var få men fina produkter och jag minns att jag gillade att det var ett svenskt märke och blev väldigt förtjust i bronspudret. Nu har de en fantastisk nyhet som de lanserade under förra veckan, de utökar sitt spektra av nyanser på foundation, puder och concealer. Foundationen finns idag i 9 färger, det kommer 9 ytterligare! Den mörkaste nyansen ska vara lika mörk som Bobbi Browns mörkaste. Yay! Det här är ett samarbete med Apoteket och lanseras på 130 apotek samt online. De släpper även en vårkollektion med volymmascara, pressad ögonskuggsprimer, fyra läppennor och ögonpennor.

Idun-teamet bestod av tre supersöta och väldigt proffsiga kvinnor. 

Alla fick varsin krans! Jag är  svag för blomsterkvastar och andra håraccessoarer och blev jätteglad. 

Idun Minerals utökar sortimentet med mörkare toner på sina basprodukter. 

Kiss New York var sist ut. Jag är ett fan av deras lösögonfransar sedan tidigare och nu lanserar de makeup. Det finns ett otroligt stort sortiment  av produkter och de flesta verkar väldigt lovande med mycket pigment. Jag är riktigt nyfiken på dem och har hunnit testa några av produkterna som än så länge känns bra. Kul med fler budgetvänliga märken. Mer info kommer!

Efter alla presentationer var jag helt slut. Viking Line och färjan M/S Viking Grace som vi åkte med har ett mysigt spa där jag smet in. Det fanns stora härliga bubbelpooler och en fantastisk utsikt över finska skärgården. Efter en stund kom några av de andra och vi blandade skratt med avkoppling. Ljuvligt!

Viking Line M/S Viking Grace har ett mysigt spa som jag testade. 

På kvällen åt vi tre rätters och minglade. Det tog rätt lång tid innan maten kom så jag var duktigt trött när middagen var slut. Jag delade hytt med Linda och sov som en stock efter en lång men rolig dag.

Det här var precis som de tidigare resorna informativt och supertrevligt! Ett stort tack till Daisy Beauty!