Skuggor ger djup

Jag har pratat om shadings tidigare också. De använder man då man vill skugga ansiktet för att skulptera det. Mörka färger förminskar, drar lite neråt och inåt medan ljusa förstorar, lyfter och för framåt.

Områden att lägga en skuggning på är flera. Under kindbenen för att markera dem, längs med käkkanten för att markera linjen, under hakan för att reducera synligheten av dubbelhaka. Du kan också korta ner en hög panna, smalna av en näsa eller ge läpparna mer plut osv. På kroppen kan du markera muskler eller klyftan mellan brösten. Möjligheterna är många!

Bäst resultat får du om du kombinerar med en highlighter.

Jag har testat Aloe powder blush från Emite make up. Det är ett puder med tre olika färger som kommer finnas som tillfällig produkt i limiterad upplaga. Den innehåller tre olika färger. Två gråbruna varav en är lite varmare och den andra kallare samt en ljus highlighter. Man skulle kunna använda en som skugga, en som bronzer och den sista som highlighter. Jag gillar den! Den är väldigt lättdoserad så att flera olika hudtoner kan ha den och den har en tjusig förpackning..

20120427-140159.jpg

20120427-140211.jpg

20120427-140404.jpg