5 tips för en snabbare sminkning! Underlätta din morgon

Behöver en fräsch sminkning ta lång tid? Nä egentligen inte. På morgonen när du har sovit lite för lite, kaffet är för varmt, barnen skriker, katten kräks och hunden behöver gå ut och kissa är inte din sminkning största prio. Men om du som jag känner dig lite piggare och gladare av en lagd makeup, även en enkel variant, har jag fem tips på hur jag gör för att få till en snabbare makeup på morgonen.

Det viktigaste är att lägga krut på det just du behöver. Det bästa tricket är att välja vad du vill framhäva eller dölja. Om du till exempel har täta ögonbryn är inte de prio att fylla i, så hoppa dem. Lägg istället din dyrbara tid på något annat område.

1. Jag brukar regelbundet använda mig av brun-utan-sol. En lätt färg gör att jag känner mig piggare och mörka skuggor och ringar under ögonen tonas ut. Det gör också att jag känner mig mindre rödmosig på morgonen. Jag applicerar den på kvällen innan jag ska gå och lägga mig och vaknar lite fräschare. Det gör att jag själv tycker att jag ser lite finare ut och inte känner mig lika beroende av smink.

2. Fokusera på några få produkter. Concealer är min bästa vän! Min senaste passion heter bareSkin Complete Coverage Serum Concealer och kommer från bareMinerals. När de mörka ringarna under ögonen är borttrollade har jag kommit lång väg. Jag använder även concealer på min nästipp som kan bli lite röd, på eventuella skuggor runt näsvingarna och om jag har några andra ojämnheter. Om jag behöver, kompletterar jag med foundation.

3. Färga bryn och fransar. Jag har rätt glesa ögonbryn och känner mig naken om jag inte fyller i dem. Men om du vill spara tid kan du färga bryn och fransar på salong. Förutom att färgen på brynen blir mer markerad blir också små eventuella fjun i brynen mörkare och ögonbrynen ser då fylligare ut. Vill du istället måla dem snabbt hemma kan en färgad bryngelé bli en hit. Det hittar du bland annat hos Benefit.

4. Glöm inte highlighter! Svep en highlighter i puderform över ögonlocken och kindbenen. Lyster är ett snabbt och effektivt knep för att se fräsch ut och ge illusionen av en perfekt hud. Krämformulas kan bli väldigt vackra. Men spara dem till helgen, puder brukar gå snabbare.

5. Lär känna dina produkter. Stressiga morgnar är inte tillfället du vill testa om din foundationnyans fortfarande funkar eller om din sminkning behöver uppdateras med ett mörkblått läppstift. Det kan du göra när du inte behöver stressa.

Eller gör du som jag har gjort ovan och sätter på dig ett par solglasögon…