Sniffa på Replica från Maison Martin Margiela

Tanken bakom Replica-dofterna från Maison Martin Margiela är att dofter kan påminna oss om tidigare händelser och platser. Och dofter kan ju väcka mycket känslor och minnen.

De parfymer som nu lanseras är Lazy Sunday Morning – Florens 2003, Promenade In The Gardens – Oxfordshire 1986 och Jazz Clubb – Brooklyn 2013.

Den första doften – Lazy Sunday Morning är en typisk “vit” doft. Ren, lätt och fräsch med lite blominslag. Den har bland annat noter av päron, iris och vitt trä. Inspirationen kommer från mjuk hud och skrynkliga lakan.

MMM_REPLICA_LAZY LazySundayMorning

Promenade In The Gardens är precis som namnet antyder, en blommig doft. Dess inspiration kommer från blommiga och lummiga trädgårdar i England. Korianderolja, pion, turkisk ros och vetiver är några av doftnoterna. Den är lite för tung för mig men gillar du fräscha blommiga dofter med tyngre basnoter så tror jag att du kommer gilla den.

PromenadeInTheGardens MMM_REPLICA_PROMENADE

Den sista doften, Jazz Clubb är en herrdoft och min favorit bland de tre. Tänk dig en rökig jazzbar i New York med drinkar och läderfåtöljer så har du känslan. Rosépeppar, rom absolute, tobakslöv absolut och vaniljböna är några av doftnoterna som ger det färdiga resultatet. Doften är spännande, sexig och maskulin.

JazzClub MMM_REPLICA_JAZZ