Snygg nyårslook med Urban Decay

Vilken nyårslook ska du ha på lördag? Kanske en sotig eller en färgsprakande? Jag har pratat med Molina Shahin från Urban Decay för att få hennes bästa applikation- och produkttips. Och nedan hittar du hennes steg-för-steg-guide till två olika nyårsmakeuper. Personligen kommer jag nog gå all in med glitter. Alla produkter som nämns i texten är från Urban Decay där Molina arbetar som Retail Manager. Men självklart kan du byta ut dem mot motsvarande produkter från din egen sminkväska.

Molina Shahin

Ålder: 42

Bor: Stockholm

Gör: Retail Manager Urban Decay

Vilka looker är de hetaste till nyårsfesten?

De hetaste lookerna är allt från matta sotiga intensiva ögon med en touch av glitter till häftigt sprakande färger med glitter som är populärt inför nyårsfesten.

Hur skapar man dem? 

Jag börjar med basen och där preppar jag alltid huden med en prep spray och återfuktar med en fuktkräm och sedan primar jag huden med en lystergivande primer för att få en snygg glow på huden.

Därefter applicerar jag Naked Skin Foundation med Optical Blurring Brush som jämnar ut och ger en naturlig finish. Sen kontourar jag huden lätt med solpudret Beach Bronzing Powder i färgen bronzed med contour penseln Countour Definition F109. Jag applicerar det under kindben, käklinje och närmast hårfästet runt pannan.Efter det highlightar jag huden med Afterglow Highlighter i färgen Sin på högsta punkten på kindbenen, ögonbrynsbenen, näsryggen och på läpp- amourbågen. En liten touch av Afterglow Blush i färgen Fetish mitt på kinden som ger huden en naturlig rosighet får avsluta basen.

urban-decay-prep-spray-till-nyarslook

B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Spray, 150 kr. 

Matt sotig nyårslook med lite glitter

För att öka intensiteten ytterligare på ögonskuggorna så använder jag min favorit Original Eye Primer Potion som klappas in på ögonlocket samt på den undre fransraden. Det är bra om man ska festa in på småtimmarna. Grundar därefter med en beige matt bas i färgen foxy från Naked Palette 2.

Sedan drar jag en svart kajalpenna – Perversion Glide-On Eyepencil på hela ögonlocket och suddar ut den för att få en bra svart bas. Ovanpå det applicerar jag svart ögonskugga i färgen blackout från Naked Palette 2 tonar ut ögonskuggan utåt på yttre ögonvrån.

Jag blötlägger penseln Smokey smudger med All Nighters Setting Spray, för att få en mer metallisk glittrig effekt med ögonskuggan moondust eyeshadow i färgen Space Cowboy. Detta applicerar jag i ögonvrån. Tar sedan Razor Sharp eyeliner i färgern Perversion och lägger närmast fransraden för att ge ögat en intensivare look. Efter det bygger jag upp fransarna med primern Subversion som ger fylligare, längre och starkare fransar.

Applicerar sedan lager på lager i zick-zack rörelser med Perversion Mascara ger fylligare och längre fransar.

På läpparna applicerar jag en lip primer som gör att läppstiftet inte flyter ut och ger ett superbra fäste till läppstiftet.

Jag går därefter över läpparna med en nudefärgad vattenfast läpp-penna – 24/7 Glide-On Lippencil i färgen Naked2 och sedan läppstiftet Vice Lipstick  i färgen Sheer Ex-Girlfriend.

Jag avslutar alltid med vårt fantastiska settingspray All Nighter Settingspray som fixerar och ankrar fast makeupen i flera timmar.

naked-2-till-din-nyarslook

Naked 2 palette. Ca. 485 kr.

Färgsprakande mörkblå glittrig nyårslook:

Jag startar med Original Eye Primer Potion som jag applicerar på hela ögonlocket samt längs med undre fransraden och grundar sedan med en ljus bas i färgen foxy från Naked palette 2 med Medium Eyeshadow Brush E207.

Applicerar sedan färgen Evidence Single Eyeshadow på hela locket och på undre fransraden med penseln Medium Eyeshadow Brush E207. Därefter 24/7 Glide-On Eyepencil  i färgen Abyss på nedre inre vattenlinjen och Razor Sharp Eyeliner i färgen Perversion på övre fransraden.

Stryker Heavy Metal Glitter Eyeliner på hela locket i färgen Spandex som är min absoluta favorit. Därefter går jag på med primern Subversion och svart Perversion Mascara. Touchar även längst ut på topparna av fransarna med samma Heavy Metal Glitter Eyeliner i färg Spandex för att få en extra sprakande effekt.

På läpparna applicerar jag gärna lip primern Ultimate Multipurpose Primer Ozone som gör att läppstift inte flyter ut och ger ett superbra fäste till läppstiftet. Jag går därefter med den lila vattenfasta läpp-pennan 24/7 Glide-On Lippencil i färgen Pandemonium som är en stor favorit bland många makeupjunkies och applicerar Vice Lipstick i färgen Pandemonium. Detta ger makeupen en extra tvist.

Precis som med den förra looken avslutar jag med settingsprayet All Nighter Settingspray som fixerar och ankrar fast makeupen i flera timmar.

pandemonium-penna pandemonium heavy-metal-glitter-eyeliner

 

Vilka penslar och verktyg är oumbärliga för dig?

Jag älskar sotningar av olika slag från lätta till kraftiga och då är det är alltid viktigt att ha bra penslar. Våra PRO Makeup Brushes från Urban Decay är oumbärliga för mig och de är veganska – gjorda på återvunna vatten-pet-flaskor och återvunnet aluminium. Optical Blurring Brush F105, Smokey Crease brush E201, Smokey Smudger brush E208 ,och Tightline E213 är några favoriter.

molina-shahin-urban-decay-pratar-nyarslookMolina tipsar om makeup till din nyårslook. 

Från nyårslook till nytt år. Vilka blir de största trenderna inom makeup 2017? 

Det finns ofta flera trender samtidigt och det är bra för att vi alla gillar olika saker. Då kan man ta till sig trenden i den mån som känns bäst för en själv.

  • Highlightingtrenden fortsätter inpå 2017 och man ser en lätt strobad hud med mer ren klar naturlig hud och även en softare form av contouring.
  • Ögonmakeupen varierar från ljust pastelligt lila, rosa, oranga toner och en annan trend är utsuddade svarta kajalstreck runt ögonen som ger den lätt sotiga men inramade känslan.
  • Brynen ska vara fylliga och naturligt ifyllda gärna borstade a la 80 tals trenden.
  • Glitter trenden har redan börjat men blir mycket starkare under 2017 när det gäller läppar och gärna med mörkare läppfärger.Till glitterlooken för läpparna har man en mycket naturlig makeup i övriga ansiktet.
  • Naturliga rosa nyanser är också en trend 2017 för den som vill ha en naturlig look på läpparna.

 

Molinas bästa makeuptips!

  • Jag brukar makea ögonen först när jag gör kraftigare sotningar och glittermakeuper, ifall glitter -eller svart ögonskugga skulle trilla ner på huden.
  • Jag sprayar mina ögonpenslar med All Nighter Settingspray för att ankra fast glitterskuggor och få en mer metallisk effekt.
  • Tar gärna en tops med lite foundation för att städa upp makeup som trillat ner eller justera linjer på ögon- eller läppmakeup.
  • Blandar gärna ögoncreme i concealer för att få en mjukare känsla under ögonen och även lite fuktkräm i min foundation för att få en mer gloweffekt som jag gillar.