Sommardofter – förnimmelser av jasmin, mandarin, sandelträ och peppar

Just nu är jag sugen på de somrigaste somriga dofterna. Mandarin och jasmin är återkommande doftnoter just nu. Åh du vet ju säkert hur mycket dofter påverkar oss och vår sinnesstämning. De har förmågan att snabbt få kontakt med vårt minnescentra i hjärnan och vi kan förnimma både positiva och negativa minnen genom dofter. Här är några av mina favoriter för tillfället. Hittar du någon av dina här?

 

CLEAN Ultimate Beach Day

En fräsch och somrig doft som doftar solvarm hud och blommor. I toppen hittar du mandarin och andra citrusnoter, hjärtnoterna består av jasmin, neroli, vit ros och aquatiska noter (tänk typisk blå och lite mineralton). Basen har mysk, amber och sand. Från, 425kr/60 ml. OBS! Limiterad upplaga.

Lacoste L.12.12 Elle Magnetic

En varm doft med toner av bland annat jasmin, violblad och tropiska frukter. Basen i mjuk vanilj är inte tung utan bara ljuvlig. Feminin och superfin. Jag kan inte sluta sniffa på den! Från, 495kr/45ml.

Stella McCartney POP

En ung doft som dock inte är barnslig. Mer sprudlande och glad. Tuberos och sandelträ är två av noterna. Jag upplever den som modern och snygg. Från, 550kr/50ml.

Biotherm och naomi campbell med jasmin och exotiska frukter

Biotherm Eau Relax

Det här är egentligen en doft du sprayar på hela kroppen och herregud vad gott den doftar! Den innehåller bland annat kardemumma och citrus. Jag vill bara ha mer! Från 440 kr/100ml.

Naomi Campbell Bohemian Garden

Den här feminina doften har jag använt mycket. Päron och citrus i kombination med jasmin, grön liljekonvalj och bomullsblomma och sandelträ gör den superfin. Från, 355kr/50ml.

Versace Eros Pour Femme EDT 

Citrus, vita vinbär, fresia, jasminblad, vit patchouli och musk. Det här är en feminin och sensuell doft med en frisk och frukt inledning. Jag gillar den mycket! Från, 535 kr/30ml.

MEXX City Breeze For Her

Med fräscha toner av apelsin, päron, exotiska frukter, ambra och sandelträ har jag blivit fångad av den här doften. Mums! Från 349 kr/50ml.

Rituals Oasis de Fleurs

En orientalisk doft med mandarin, magnolia och bambu. Jag upplever den dock rätt träig. Klassisk åt det träiga hållet.

Elizabeth Arden White Tea

Fräsch, ren och sensuell. Italiensk mandarin, turkisk ros, vitt te och malva ger en lyxig och härlig kombination. Från, 495kr/100ml.

Lacoste Pour Femme

En klassisk och fräsch doft med lätt träighet. Sandelträ, hibiskus, vetiver och peppar är några av noterna. Från, 529kr/50ml.

 

Cristiano Ronaldo Legacy

En karl fick vara med! Den här är så god så jag kunde inte låta bli. Aromatisk, träig och manlig. Åh, ge mig mer! Kanel, rosmarin och patchouli är några av noterna. Från, 525 kr/50ml.

Sabé Masson Copacabana

Ett doftstift baserad på naturliga ingredienser som är supersmidig att ha med sig i handväskan. Bland doftnoterna finns rosépeppar, pomerans och amber. Från, 249kr/5g

OBS! Glöm inte att doft är väldigt personligt och hur en doft utvecklas på mig är förmodligen inte samma som för dig. Därför bör du alltid testa en doft på huden innan du bestämmer dig för om du vill köpa den eller inte.