Sommarens favoritdofter

Det har kommit så många fina dofter tidigare i år. Här är några av mina favoriter i sommar. Och ja, jag har en förkärlek för fruktiga dofter..

Casual Luxury från Lexington

En lätt, fräsch doft med både citrus och frukter. Ganska kommersiell och har förmodligen blivit en favorit för många. Den känns väldigt typisk Lexington.

Generate.ashx

 

Me från Lanvin

Som en ljuvlig blandning mellan frukt, bär, kryddor och blommor. Sommarsöt, sensuell och fräsch!

lanvinme

 

Nude by Rihanna

Även den här är ganska kommersiell. Lite som Rihannas fans.. Doften är exotisk och god. Den har bland annat noter av guavenektar och apelsinblomma.

1025-100-0030_1

 

Cherry in the air från Escada

Ja, jag är alldeles för gammal för Escada egentligen. Men fruktiga dofter är de som brukar bli bäst på mig. Och jag gillar den här. Jag kan inte säga att den doftar direkt körsbär. Men visst har den en lätt ton av det tillsammans med andra röda bär, vanilj och sandelträd.

Escada Cherry in the air

 

Flora by Gucci

En fräsch romantisk doft men mycket citrus och blommor. Känns lyxig utan att vara tantig. Har bland annat noter av pion och ros.

Generate-2.ashx

Cacharel Amor Amor in a flash

Jag älskar “gourmedofter” och det här är en sådan. Mandarin, äpple, karamell, kanel och vanilj. Nom, nom, nom..

Cacharel

 

Burberry Summer

Granatäpple, kaprifol, liljekonvalj och sandelträ är några av doftnoterna i denna somriga doft. Jag gillar den skarpt! Den är både romantisk och energisk. Det finns även en motsvarighet till män.

summer-2013-for-women-50ml_250x250

 

Clean First Blush

Clean´s dofter känns lite som att älska eller hata. Jag gillar de flesta av dem förutom de som är för pudriga. First Blush är en ganska “blå” doft. Den har bland annat citronlöv, söt mint och jasminblomblad i sig. Fräscht!

clean_first_blushhr_250x250

 

Boss Orange Woman

Den här är både fruktig och krämig. Apelsin och vanilj är några av doftnoterna. Jag gillar verkligen den här. Den är riktigt somrig och fin! Stort plus för fin flaska.

bossorangewomansunset-edt_250x250