Spännande primers

Jag erkänner att jag är en liten primernörd. Jag älskar att testa olika primers för att hitta den perfekta formulan. Och vad som är perfekt kan ju alltid växla beroende på humör, årstid och vilken produkt du kombinerar primern med.

Den senaste tiden har jag använt två färgkorrigerande primers.

bareMinerals har flera olika primers i sin serie Prime Time. Jag har testat Prime Time Foundation Primer Neutralizing. Den är gultonad i formulan. Gult är en en kontrastfärg till rött. Det gör att gult kan neutralisera rött pigment. Som makeupartist och utbildare kan jag nörda ner mig hur länge som helst i kontrastfärger och färglära. I vilket fall som helst är gult pigment super om du bland annat rodnar lätt, har problem med acne, eller om du som mig, har väldigt tunn hud. Jag blir lätt rosig genom min tunna hud. Den här primern fungerar riktigt bra för att korrigera det samtidigt som jag får en bra yta för foundation. Primern är lätt i konsistensen och huden blir jämn och fin. Stort plus för att den inte innehåller olja och parfym.

bild 2-9

Jag har också testat Superprimer Colour Correct Sallowness från Clinique. Den är helt nylanserad och innehåller lila pigment. Det gör att det ser ut som om huden har mer liv och lyster. Om du har en hud som tenderar att bli mer åt det rosa eller lila hållet är detta inget för dig. Men däremot om din hud är mer gultonad och ser lite livlös ut. Det är ett hett tips till alla rökare som snabbt får glåmig, trist och tråkig hud. (Men bästa tipset till er är så klart att sluta röka och boosta huden med C-vitamin.. )Konsistensen är silkig och skön. Den innehåller en hel del silikon så det är förmodligen inget du vill använda varje dag. Men utmärkt till fest! I samma serie av Superprimers från Clinique finns det en neutral primer som inte är färgkorrigerande. Det finns också en primer med lite persikopigment som är bra för dig med mycket skuggor, mörka fläckar och liknande samt en gultonad primer mot rodnad.

Elins lilla faktaruta – Vad är en primer? 

En primer är en utslätande produkt du använder efter din ansiktskräm och innan din foundation. Det gör att din foundation sitter bättre och att hudytan blir jämnare. Porer, linjer och andra ojämnheter syns betydligt mindre. Man kan likna det vid en dubbelhäftande tejp som får resten av sminket att sitta bättre. Primer används precis som en sminkprodukt och är alltså inget som påverkar huden positivt i någon större mängd över sikt. Den lägger sig bara som ett yttre lager. Det finns även primers anpassade för ögonområdet.