Stina rebelius

Stina Rebelius bjuder på makeuptips

Härliga Stina Rebelius är ett ess inom makeup. Jag har pratat med henne om hennes favoritprodukter och hennes största skönhetsmisstag.

Stina Rebelius arbetar bakom kameran som makeupartist i Göteborg. Men allt började framför kameran. För 21 år sedan arbetade hon som modell men tröttnade ganska snabbt. Men där upptäckte hon hur roligt det är med makeup och hennes intresse började växa tills hon bestämde sig för att det var det hon ville jobba med.

Idag är hon en fantastiskt duktig makeupartist. Jag tycker att hennes främsta egenskap som makeupartist är att hon är riktigt, riktigt bra på bas.

Stina Rebelius
Stina Rebelius

Hej Stina Rebelius!

Vilken makeup fokuserar du på om du bara har 5 min på dig? 

Jag väcker mitt ansikte till liv med concealer, lite blush och mascara. 

Nedan ser du flera makeuper av Rebelius

En modell med makeup av Stina Rebeluis
En modell med makeup av Stina Rebeluis
Makeup av Stina Rebeluis

Vilket makeupjobb är du mest stolt över och varför? 

Oj så svårt. Jag har fått göra mycket kul och knasigt men rent kreativt så är det nog jobb för Daisy Beauty som har varit roligast. Där finns inga ramar och regler. Sedan har det varit otroligt kul att få göra vår och sommar kollektioner där man reser till värmen så som tex Sydafrika. Innan dessa tider förstås.

Har du gjort något riktigt skönhetsmisstag någon gång? 

Min största miss var då jag impulsivt fick för mig att fylla läpparna med fillers och ångrade mig jättemycket efteråt. Då fick jag panik och skulle ta bort det vilket ledde till att läpparna blev alldeles ojämna. Det har tagit lång tid att få ordning på och är fortfarande inte helt okej.

När blev du senast positivt överraskad av en makeupprodukt? 

När jag köpte Sensai Flawless satin foundation! Wow! Älsk på den!

Vilka tycker du är de fem bästa produkterna genom tiderna? 

  1. För mig är basen A och O och jag har alltid älskat YSL Touche eclat som foundation men nu när den byts ut så är Sensai en ny favorit.
  2. Paletterna med bronzer och highlighter från MakeTheMake. Jag använder dem som ögonskugga också.
  3. Burt’s bees tinted lip Balm färgen Rose är underbar! Läpparna ser levande och rosiga ut, utan att alls se sminkat ut. 
  4. Brow Soap från WBco. Hur klarade jag mig ens utan den innan?
  5. Cream shadow Indianwood från Mac. Den är så fin! Ibland använder jag endast den men den är också superfin att jobba vidare på med torra skuggor över. Den fäster skuggorna som en primer. Sitter kvar tills den tas bort. Min number one för party-makeupen! 
Stina Rebelius visar upp en av paletterna från MakeTheMake