Sturebadet Elite Marina Tower – spa med dramatik

Sturebadet finns på flera ställen. Den här gången har jag besökt deras spa i Elite Marina Tower strax innan Nacka.

Bild på skylt från Sturebadet med behandlingar, spa lounge, gym, hamam, pool och bastu

Sturebadet Elite Marina Tower

”Picadilly Circus…. är stället för mig!” Tonerna ljuder högt över poolen när jag kliver ut från omklädningsrummet och in till Sturebadet Marina Tower. ”Minnet av ett ögonkast, det som hände fick mig fast…”. I poolen guppar ett stort gäng äldre damer och någon farbror. Jag sätter mig i bastun och tittar fascinerat på vattengympan en stund. Jag måste erkänna att jag är avundsjuk. Om det hade funnits plats hade jag skyndat mig ner i den 28-gradiga poolen och tränat tillsammans med dem. 

Bastun jag sitter i är stor med tre våningar och fönster ut mot poolen. Det är lugnt och skönt i bastun. Jag sitter där en lång stund och njuter av ensamheten. 

En vacker marockansk lykta med ljus och en grön växt mot grå vägg. I bakgrunden skymtar en pool.

Hamam

Lite längre in på Sturebadet Marina Tower finns deras hamam. Här dominerar mosaik och längs med väggarna finns det kranar och bänkar du kan använda vid tvagning. I mitten av rummet finns en marmorhäll. Det är vackert. Tvagningsgrejer ingår inte utan kostar 200 kr extra. Det finns också en vattenfallsdusch här men jag får bara igång kallt vatten. Kanske är det en kalldusch? Längst in i hamamet finns det en väldigt skön ångbastu. Jag sitter här och njuter en stund innan jag smiter ut till poolen. Mina blöta tygtofflor klafsar över golvet. Vattengympan är över och lugnet har sänkt sig. Det är en dramatisk miljö här. Dramatiskt, modernt och snyggt. Svart mosaik i poolen samsas med svart sten på väggarna, röda lampor i taket och orange-röda soffor med höga ryggar längs med väggarna. Jag simmar några längder och stretchar i poolen. Det är ljuvligt! 

En närbild på Elin med fuktigt ansikte och en hårslinga framför ögonen. Hon ser avslappnad ut.
En pool med svarta väggar och röda lampor.

Det känns som om Eric Northman också hade älskat det här stället. Men vattengympan hade nog inte varit hans grej.

Jag saknar vilstolar. Sofforna är snygga och ger en effektfull kontrast men det är inte lika skönt att dimpa ner blöt i en soffa som i en vilstol eller bädd mer lämpad för ändamålet. Jacuzzin ligger precis bredvid poolen. Jag kliver raskt i och låter bubblorna skvätta upp vattnet omkring mig. Strömmen masserar lår och rygg och jag känner att cirkulationen kommer igång. Jag unnar mig att flyta runt på ryggen en stund när jag är helt själv i jacuzzin. Det känns så lyxigt! Jag tittar ut över miljön här inne igen. Det är minst sagt dramatiskt. Det är inga fönster ut, ingen utsikt över det vackra vattnet utanför byggnaden, mörka färger och skarpa kontraster. Det känns som om Eric Northman också hade älskat det här stället. Men vattengympan hade nog inte varit hans grej. I omklädningsrummet finns det kabinstorlekar av Kerstin Florians sköna produkter – duschgele, schampo, balsam, kroppslotion och två olika ansiktsrengöringar. Precis som Sturebadet vid Stureplan erbjuder. Det känns lyxigt! Jag älskar Kerstin Florians fina dofter. I omklädningsrummet finns det också bra hårfön och sminkspeglar. Stort plus!

En soffa i rosa, orange och rött med ett marockanskt fat upphängt på väggen bakom.

På vägen ut kastar jag ett öga mot det väl tilltagna gymmet. Jag har inga träningskläder med mig så det blir ingen träning denna gång. Men det ser ut att vara ett väldigt bra och välutrustat gym. Nästa gång, hinner jag tänka innan det är dags att runda av för denna gång. 

Sturebadet Marina Tower är ett spa med en bred målgrupp. Många som bor i området tränar förmodligen här och samtidigt kommer hotellets affärsgäster ner till spaavdelningen. Förutom några småsaker som bättre tofflor och längtan efter vilstolar gillar jag det här stället. Det känns otippat utifrån att det gömmer sig en mystisk pärla här inne. Det är synd att de inte har någon pool utomhus med tanke på den fantastiska utsikten utanför. Men en promenad stillar det behovet något.

Har du besökt något av Sturebadets ställen? Vilket föredrar du?

Här kan du läsa om fler spa som jag har besökt.