Superfood Vital Veggie Mask från Elemis

Superfood Vital Veggie Mask är ett nytt tillskott i Elemis serie Superfood som lanserades under förra året.

Tillsammans med misten Kefir-Tea, Blackcurrant Jelly Exfoliator och Berry Boost Mask har serien nu kompletterats med nämnda Vital Veggie.

Tanken bakom serien Superfood är att ta näringstäta ingredienser från korn, grönsaker, frukter och bär och kombinera dem med aktiv prebiotika för att ge en mer hälsosam hud.

Jag älskar att Elemis pratar om vad som faktiskt är i produkterna istället för att bara tjata om vilka ämnen de har uteslutit. Det känns betydligt mer modernt än allt snack om “farliga kemikalier”.

Superfood Vital Veggie Mask
Elemis Superfood Vital Veggie Mask

Superfood Vital Veggie Mask

Åter till Superfood Vital Veggie Mask. Den här masken lovar en hel del. Bland annat att fungera som en boost till huden, ge näring , släta ut och pigga upp. Oklart om den ska pigga upp mig eller huden. Jag behöver definitivt både och.

Konsistensen är härligt krämig med en ljusgrön ton och mild doft.

Bland ingredienserna finns bland annat oljor från avokado och chiafrön som är rika på essentiella fettsyror. Den innehåller också fruktsyror från passionsfrukt. Jag har ju egentligen undvikit syror under graviditeten men bedömde ändå dessa som rätt milda och fuskade lite. Syrorna ska verka uppklarnande och exfoliera.

Jag hittar också kaolinlera som den andra ingrediensen. Jag tycker att kaolin ofta kan vara uttorkande. Men jag upplever inte de med Vital Veggie Mask. Kanske för att den är preppad med andra ingredienser som ger fukt. Cetearyl Alkohol står också högt upp på listan. Vilket många med känslig hy kan reagera på. Jag är rätt känslig (inte allergisk) men det funkar fint för mig ändå.

Andra ingredienser är vegegräs, grönkål och nässelextrakt – alla rika på klorofyll, aminosyror, mineraler , vitaminer och enzymer.

Det låter som en grön smoothie?

I så fall en väldigt härlig grön smoothie. De där som smakar mer ananas och äpple än vetegräs.

Och ja, det bästa är om du applicerar du masken även på hals och dekolletage. Jag var lat denna dag.

Hur används Vital Veggie Mask?

Applicera den på rengjord hud, låt verka i ca 10 minuter och torka av den med en fuktig handduk. Inget jobbigt pill eller annat omständigt.

Vad blir det för resultat?

Min hud känns definitivt klarare med mer lyster. Huden är också väldigt mjuk. Jag gillar att masken var så krämig utan att stelna eller kännas obehaglig. Superskön konsistens och bra resultat! Jag får erkänna att resultatet blev bättre än jag trodde. Trots att Elemis är ett av mina favoritmärken var jag lite skeptisk.

Test av Vital Veggie Mask från Elemis
Så här såg min hud ut direkt efter att jag torkat av Vital Veggie Mask

Svider det i plånboken?

Ja, jo, lite. Den kostar 495 kr /175 ml. Men så är det också en salongsprodukt.

Här kan du läsa vad min fina branschkollega Linnea tycker om Superfood.

Vill du veta mer om ansiktsmasker? Här kan du se när jag var med i Nyhetsmorgon och pratade om masker för glatta livet.

Har du testat något ur Elemis serie Superfood? Vad tyckte du?