Svar från frågestunden

TACK för alla era frågor! Jag tänkte svara på dem pö om pö och börjar med Helenes fråga:

“Jag har superkänslig hud och har använt en foundation som ser underbar ut men som fått min rosacea att blossa upp. Har tidigare använt TBS foundation men den funkar inte riktigt på mig längre fast den tål jag dock. 🙂 Vad rekommenderar du för märke och namn på en foundation för min hud? 

Stor kram Helene”

Hej Helene,

Då man har rosacea bör man undvika produkter som är feta och/eller aktiva. När det gäller val av foundation är det beroende på vad du har för hudtyp i övrigt och vad du vill ha för täckning och resultat.

En av mina absoluta favoriter är Youth Liberator Serum Foundation från Yves Saint Laurent. Den är vansinnigt bra! Den har en hög täckningsgrad men ser ändå naturlig ut på och är långt ifrån pudrig och kakig. Den ger fukt under dagen och är lätt att få jämn. Men den är däremot dyr. Hela 615 kr kostar den. Därför tycker jag att du ska se till att få ett prov först för att se om du tål den. Den kan vara snäppet för fet för rosacea.

Generate.ashx

Mac har flera bra foundations. Studio Fix Fluid är en av dem. Den blir ganska matt på huden med medium täckning.

La Roche Posay har både BB cream och foudation som brukar fungera fint för känslig hud och rosacea. Men de har ganska få färger att välja mellan. Hittar du en som passar dig bör du absoluta prova den!

LP15037_big

Jag är inget jättestort fan av mineralfoundation. Jag föredrar vanliga flytande. Har de ett tillskott av mineraler tackar jag inte nej. Men det är inte något högprioriterat för mig.  Men jag tycker ofta att de har sämre täckningsgrad eller ger ett för dammigt resultat. Däremot är många mineralfoundations utmärkta för känslig hy. Colorescience och Pur minerals kan vara värt att testa. Youngbloods mineralfoundation tycker jag också att du ska ge en chans!

Vid rosacea blir huden lätt rödflammig. För att dölja det röda utan att få en för kakig och täckande yta av foundation är en färgneutraliserande primer ett bra alternativ att använda under din foundation. Smashbox har bra varianter. Välj den som är grön. Undvik foundation med rosa toner!

All lycka till och många kramar!