Svar på tal

Jag fick ett mail från Moa.

“Hej Elin!! 

Tack för en väldigt bra blogg. Jag läser den nästan varje dag. Jag undrar hur man ska göra för att ögonskuggan inte ska bli ojämn?

Tack på förhand! 

Hälsningar

Moa”

Hejsan Moa,

Tack, vad roligt att höra!

Det finns flera anledningar till varför ögonskuggan blir ojämn. Det första man bör se över är vilka ögonskuggor man använder. En del är enklare att sudda än andra. De med mycket pigment i brukar bli snyggast på, men kan vara svårare att få jämna om de är av sämre kvalité.

Penslarna är också otroligt viktiga. Investera i en bra borste som är enkel att sudda med. Välj en som är lite fluffigare. Du kan använda en mindre pensel för applikation för att få mer precision. Jag gillar de från FACE Stockholm bland annat. Sudda, sudda och sudda för att få jämna kanter.

Scarlet med fin skugga

En ögonprimer gör att du får en jämn och fin yta att jobba på. Det är en viktig förutsättning för att få en jämn och fin ögonskugga. Du kan också grunda ögonlocket med concealer och lite puder för att få en bra yta.

En annan sak som många glömmer är att små fjun från ögonbrynen brukar leta sig neråt på ögonlocken. Ibland glömmer vi att plocka bort dem. De ger definitivt en ojämn ögonskugga! Får man till ögonskuggan snyggt förutom på ett ställe, så brukar det finnas ett litet fjun där. Plocka fram pincetten!

Jag hoppas att du blev lite hjälpt.

Sköt om dig!

Elin