Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2017

I veckan var det äntligen dags för Swedish Beauty & Cosmetics Awards – skönhetsbranschens egen glittrande Oscarsgala där de bästa skönhetsprodukterna från 2016 korades. Jag var på plats och njöt av god mat, vin, skönhetssnack och det bästa – att få krama om riktigt många branschkollegor.

Swedish Beauty & Cosmetics Awards

Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2017 hölls i Blå hallen i Stadshuset. Jag har bara varit där en gång tidigare i samband med ett sminkuppdrag för många år sedan. Lokalerna var otroligt pampiga. Konferencierer var Daniel Paris och Jessica Almenäs.

Jag satt vid ett bord med främst press och jurymedlemmar, vilket gjorde att jag kände många. Superkul!

Jessica (skönhetsredaktör och bloggare för Femina samt frilans) , Annica (ordförande för SHR), jag och Linnea (skönhetsredaktör för Tara, skönhetsjournalist på Amelia och bloggare på Daisybeauty.se)

Swedish Beauty & Cosmetics Awards 10 år

Två av mina absoluta favoritprodukter från 2016 vann pris i sina kategorier –   r-Retinoate Cream från Medik8 och bareSkin Complete Coverage Serum Concealer från bareMinerals. Hade jag fått välja de två bästa produkterna från förra året, hade det nog blivit dem.

Vilka produkter hade vunnit om du hade fått bestämma?

Swedish Beauty & Cosmetics AwardsJag anlände till galan tillsammans med mina branschkollegor och vänner Helena Rönnblad, Jessica Berghult och Linda Hallberg. Foto: Katriina Mäkinen för Greenpix

Jag hade fått håret stylat av ljuvliga Alex från ghd tidigare på dagen (mer om det kommer). Min klänning kommer från Club L/Asos. Men den var felsydd så jag fick lämna in den till min superduktiga skräddare i sista stund. Väskan är från YSL, örhängena och ringen från Caroline Swedbom och armbandet från Jane & Sophie. Mina superlånga lösfransar kommer från Sweed Lashes.

Förfest och Linda Hallbergs hatthistoria

Innan galan mötte jag Helena Rönnblad och Linda Hallberg på Scandic Continental för att vina lite. Vi pratade om festivaler, bostadsmarknaden och entreprenörskap. Det var jättetrevligt! Vi är ju alla tre företagare.

När Jessica Berghult hade slutit upp gick vi vidare mot Stadshuset. Men när vi gick på Stadshusbron i den extrema blåsten blåste Lindas hatt av! Den har ju nästan blivit hennes signum och det var en handgjord hatt från London som hon älskar. Vi ojade oss alla fyra och stod och tittade på hatten som låg och guppade långt nedanför. Plötsligt ser vi att det bubblar som tusan några meter från den. Jag börjar vråla att en stor fisk kommer äta upp hatten. Haha! Men döm om vår förvåning när det plötsligt dyker upp en dykare! Vad är oddsen för det?! Det var Stockholms Brandförsvar som hade övning på platsen. Hatten räddades, Linda fick en ny hjälte (och gick runt med en blöt hatt på huvudet) och kvällen kunde inte bli annat än bra.