Sweet från Lolita Lempicka

Det är sällan jag ser smärket Lolita Lempicka i Sverige nu för tiden. Men igår stötte jag på märket och deras senaste doftnyhet Sweet här i Tyskland.

Sweet av Lolita Lempicka

Sweet beskrivs som en doft med ackord av “körsbärschoklad-läppglans”. Jag skulle hellre beskriva det som en ung söt och saftig doft. Jag kan inte helt bestämma mig för om jag tycker om den eller inte. Jag gillar ofta dofter med socker i. Men det är givetvis alltid beroende på vad de är kombinerade med. Kakaon och mysken gör att det blir lite för mycket. Blommdofterna gör att det blir lite “läppstiftsdoft” och unikiteten som de andra Lolitadofterna har försvinner därför lite. Men något annat gör att den passar rätt bra på mig. Dock sitter den inte speciellt länge och vill jag dofta “körsbärschoklad-läppglans”?

Toppnoter: körsbär, socker

Hjärtnoter: iris, angelica, kakao

Basnoter, kashmirträd och mysk

Sweet Lolita Lempicka

Lolita startade sitt företag redan 1984. Hennes plagg sägs bland annat vara inspirerade av sagor med en stor dos sensualism. Hennes första doft “Lolita Lempicka” lanserades 1997.