Terre de Lumière – ny doft från L’OCCITANE

Terre de Lumière – the golden hour (den magiska timmen), är L’Occitanes kommande doft inspirerad av solljuset. Visst låter det poetiskt? Igår var jag på en pressfrukost och fick sniffa på den fina doften.

L’Occitane har öppnat en ny butik i Sturegallerian och det var där pressfrukosten var. Vi var runt 15 inbjudna skönhetsjournalister/redaktörer/bloggare som uppmärksammat lyssnade till Cecilia som höll presentationen. Hon bad oss att i tanken följa med till Provence, precis innan solen går ner, när blommor och örter doftar som mest och du hör bina surra. Du känner en lätt doft av solvarm hud och himlen är färgad av varma färger. En granne bakar mandelkakor längre bort och du njuter av ett glas rosé. Jo tack, jag åker gärna dit både i tanke och fysiskt.

Presentation av Terre de lumière från L'Occitane

Meningen med hennes story var att försätta oss i den känsla som grundaren till företaget, Olivier ville återskapa i en doft. Till sin hjälp hade han tre kvinnliga “näsor” varav en av dem är välkända Calice Becker (Marc Jacobs, Vera Wang, Calvin Klein, Tommy Hilfiger osv).

Jag tycker att det är kul att L’Occitane satsar att bygga en doft på en känsla och inte kring en doftnot som sedan byggs upp av andra. Cecilia berättade att Terre de Lumière är en gourmand-aromatique, den första i sitt slag från L’Occitane och förmodligen är det inget annat företag som har lanserat någon doft i den nya kategorin. Kul! Jag är väldigt svag för gourmand-dofter.

Doftnoter i Terre de Lumière

Toppnoter: bergamott, ambrettefrö, rosépeppar

Hjärtnoter: lavendel, honung

Basnoter: akaciablomma, bittermandel, tonkabönor, vit mysk

Serien består av en Edp på 50 ml och en på 90 ml. Utöver den kommer det duschgele, handkräm och fast tvål i doftserien.

Det är en riktigt fin doft, snäppet för stark för mig. Men för dig som vill ha lite mer tyngd tror jag att den är perfekt! Men glöm inte bort att det är otroligt personligt med dofter då de snabbt kopplas ihop till vårt minnescentra. Dofter blir också väldigt olika beroende på vem som bär den. Det beror bland annat på viken hudtyp en har. Terre de Lumiére blev betydligt mjukare på Anna-Hita än på mig. Så se till att alltid testa intressanta dofter på huden och bär den en stund innan du köper.

I butik 4 maj!

Kuriosa: jag hade min bästa vän, dvärgtaxen Maggie med mig. Hon fick mer uppmärksamhet än doften och blev klappad och gosad med under hela mötet. 15 min of fame!

Här är vi förevigade av underbara Kicki på Daisy Beauty.