Test av Akamuti

Brittiska Akamuti grundades i början av 2000-talet av aromatherapeuten Lindsey. Då med endast sex produkter men idag med fullt sortiment och flera olika serier. Märket är naturligt, ekologiskt och använder sig mycket av kallpressade oljor. Jag älskar den ljuvliga designen som för tankarna långt långt bort.

Akamuti Elinfagerberg.se skönhetsbloggAkamuti krämer elinfagerberg.se

Jag har testat tre av produkterna

  • Akamuti Organic Virgin Coconut Oil
  • Akamuti Virgin Wildcrafted Shea Butter
  • Akamuti Neem Powder

Akamuti Organic Virgin Coconut Oil är en ren kallpressad kokosolja. Ingenting annat. Den doftar fantastiskt av kokos och är en riktigt bra återfuktare för både hud och hår. Den är i fast konsistens men smälter snabbt till en olja på huden. Stort plus för att den är fairtrade. Minus för att den är i burk. Du behöver en spatel för att hålla den fräsch. Ca. 129 kr / 175 g.

Akamuti coconut oil elinfagerberg.se

Akamuti Virgin Wildcrafted Shea Butter är ett ekologiskt och rättvistemärkt sheasmör från ett kvinnokoperativ i Ghana. Sheasmör är traditionellt en väldigt klassisk återfuktade som återfinns som ingrediens i väldigt många produkter. Men här är den helt ren, så som den har använts i Ghana i flera hundra år. Det här är helt oraffinerat och är därför lite gulare i tonen än de vita smör man annars ser ibland. Sheasmör (shiasmör) är väldigt kompakt och fast i sin struktur och därför tar det lite längre tid innan det smälter på huden. Värm upp smöret mellan händerna innan du applicerar det på kroppen. Det här passar perfekt för ett riktigt torr hud och går utmärkt att använda lokalt som på fötter eller armbågar. Den här är också i burk, vilket blir mer ohygieniskt än en annan förpackning men eftersom den är så otroligt fast tror jag att det hade blivit svårt med en annan lösning. Använd spatel! Ca. 139 kr / 160g.

Akamuti shea butter

Akamuti Neem Powder är ett pulver från ett indiskt träd. Det sägs ha renande egenskaper och används inom ayur veda och homeopati. Antingen kan du blanda det med vatten för att få en ansiktsmask eller till en pasta för hår och hårbotten. Den är lite svår att applicera i hårbotten. Men jag ska testa den lite till innan jag uttalar mig helt. Den doftar väldigt grönt, tänk dig en blandning av grönt te och tallbarr. Fräscht! Jag ska testa den några fler gånger innan jag vill uttala mig om effekten på huden.Men jag gillar att den kommer i pulver, den håller så mycket längre då. Jag undrar om den går att blanda med kokosolja? Spännande!  Ca. 129kr/100g.

Akamuti Elin Fagerberg ansiktsmask Akamuti Neem Powder Akamuti neem powder öppen