Test av Alterna

Alterna har kommit ut med lite nya produkter. Produkterna i sig är inte ekologiska men de innehåller ekologiskt bambuextrakt och ekologisk kendiolja. Kendi är väldigt rikt på essentiella fettsyror. I love!

Nytt i Bamboo Smooth serien är Bamboo Smooth Kendi Intesive Moisture Masque (ca. 349kr), Bamboo Smooth Frizz-Correcting Styling Lotion (ca. 319 kr) och Bamboo Smooth Anti-Humidity Hair Spray (ca. 279 kr).

Jag har testat masken och lotionen.

Masken ska ge fukt på djupet och ge mjukt, glansigt hår och stärka det. Jag tycker inte att det blir direkt glansigt men det blir riktigt mjukt och fint utan att tynga ner. Det känns som om jag har mer hår eftersom det blir så fluffigt. Konsistensen är härligt krämig och den luktar otroligt gott. Svårt att säga av vad. Men kanske lite melon, citrus och vanilj? Fräscht! Stort plus för att den inte innehåller sulfat, parabener, mineraloljor, syntetiska färgämnen och annat skräp.

Lotionen ska göra håret lätthanterligt och starkt. Det ska också minska frissighet och skydda håret mot yttre påverkan som vind och värme. Den känns lite som en förlängande ärm av masken. Håret blir verkligen lätthanterligt och känns friskt och fräscht. Jag har torrt och frissigt hår och brukar alltid ligga i någon form av hårkräm efter att jag tvättat det. Men vissa produkter gör håret platt. Det gör inte denna! Doften är lika god som den i masken.

Jag älskar båda produkterna!

Minus: Instruktionerna är i silvertext på ljusgul botten. På riktigt?!?! Jag luskade ut siffran 3 och hoppades sedan på att det var tiden för masken. Det verkar ha stämt då jag fick ett bra resultat. Resten kunde jag inte urskilja.

Tips! Lägg i lite extra glansserum eller ett glansspray efteråt för att få mer glans!