Test av bananschampo från The Body Shop

The Body Shop lanserar serien Banana Truly med bananschampo, bananbalsam och hårmask banan.

När jag gick i högstadiet började mitt intresse för skönhet slå stort. Jag övergav mammas produkter i dusch och badrumsskåp och började köpa egna. När mina vänner la sina pengar på CD-skivor la jag dem på skönhetsprodukter. En av de första produkterna jag köpte var ett bananschampo från The Body Shop som jag älskade. Nu är det tillbaka i ny upplaga.

Banana Truly är en ny hårvårdsserie från The Body Shop med bananpuré från Ecuador producerad genom rättvis handel. Serien är anpassad för normalt till torrt hår och är en uppdatering från tidigare produkter i fråga om både formula och förpackningsdesign.

Nu är det ju rätt många år sedan som jag gick på högstadiet (låt oss säga mer än halva mitt liv.. ). Då älskade jag serien idag är jag lite kluven.

Bananschampo och bananbalsam

Banana Truly Nourishing Schampo och Conditioner är två knallgula produkter med en skarp doft av banan. Någonstans mellan godis och kondom. En doft jag idag känner mig lite för gammal för, men som försvinner rätt snabbt ur håret efter tvätt.

Resultatet då? Jag tycker att mina längder får fin volym men att håret blir lite odefinierat och kompakt. Men ska jag styla det efteråt fungerar det toppen. Nu är mitt hår lite svårbedömt eftersom det är sommarslitet efter semestern. Stort plus för att produkterna enligt INCI-listan innehåller stor halt av bananpuré. Jag älskar även de fina smoothieinspirerade förpackningarna! Ca. 100 kr/250ml flaska.

Hårmask (inpackning) med banan

Banana Truly Nourishing Hair Mask har en betydligt mjukare doft av banan än bananschampot och balsamet ovan. Den här gillar jag verkligen! Håret blir mjukt och följsamt och jag tycker om den krämiga konsistensen på produkten. Jag tycker inte att hårmasken går att jämföra med produkter från flera frisörmärken. Men jag tycker att den är värd att testa. Ca. 140 kr/240 ml.

Notera att jag egentligen tycker att torrt hår oftast behöver både protein och fukt.

Kuriosa: jag var tvungen att fota produkterna väldigt snabbt eftersom min lilla dvärgtax Maggie hela tiden försökte sno banan. Kampen om den skalade bananen…