Ögonskuggspaletten Soleil från Lorac. Bilden visar alla 18 nyanser i öppen förpackning.

Test av PRO Palette Soleil från Lorac

PRO Palette är en av de mest sålda produkterna från Lorac. Jag har testat färgkombinationen Soleil som har 18 nyanser i en smidig förpackning.

Amerikanska Lorac grundades i L.A i början av 90-talet av Carol Shaw. Nu har det äntligen lanserats i Sverige. De lovar hög kvalité och hudvårdande produkter. I det svenska sortimentet finns det 79 produkter. Jag har testat ett gäng av dem och fastnade allra mest för Soleil PRO Palette.

På ett tvättställ ligger ögonskuggspaletten Soleil, en guldfärgad tub, en svart tub med primer, ett läppglans, en svart förpackning med mascara, en rosa rouge och en primer i vit flaska. Loracs logga syns på flera produkter och det går att ana ett svart badrumsgolv bredvid.
Elin ler med öppen mun och har armen bakom nacken. Håret vilar på axlarna och ögonskuggan från Lorac syns tydligt när hon tittar in i kameran.
Här har jag både ögonskuggspaletten Soleil, läppglans, mascara och rouge från Lorac. Läppglanset är också en hit!

Soleil PRO Palette från Lorac

Nyanserna i Soleil är inspirerade av jorden och himlen i Los Angeles. Jag upplever nyanserna som mest jordiga med mycket fokus på beige, senapsgult och rödbrunt. Hälften av nyanserna är matta och hälften är skimrande. Jag tycker att det är lätta att jobba med och att du får mycket för pengarna. Jag hade gärna sett någon kontrastfärg som till exempel ljusblått i men det är väldigt harmoniska och fina skuggor tillsammans.

De kan användas både torra och med fuktad pensel. Jag har testat dem torra och tycker ändå att de ger mycket unz. Speciellt i kombination med Loracs Behind the Scenes Eye Primer under.

Ögonskuggsplaetten Soleil visas upp i närbild med öppen förpackning. Alla 18 ögonskuggor syns och det går att ana en spegel i förpackningen.
Bild på Elin när hon har sminkat sig. Hon ler med stängd mun och drar håret bakåt. Ögonskuggan syns tydligt när hon tittar in i kameran.

Men det bästa är inte formulan och färgerna utan förpackningen. Den är nämligen superlätt! Den ger kanske ingen känsla av lyx. Men den är å andra sidan väldigt lätt att ta med sig i handväskan, sminkväskan eller proffsväskan vid sminkjobb.

Förutom Soleil så finns PRO Palette i en annan färgställning – Noir. Jag har inte testat den. Men den ser väldigt fin ut med kalla och dramatiska nyanser.

PRO Palette Soleil och Noir har ett rek. pirs på 539 kr. Men jag har sett att Lyko har dem på erbjudande. Det kan vara värt att spana in.

Soleil ska som sagt vara en storsäljare. Det ska även TANtalizer Body Bronzing Luminizer vara. Det är en färgad kroppskräm med lyster. Har du testat någon av dem eller något annat från Lorac?

Lästips

Behöver du verkligen ögonkräm?