Test av Treat Collection

Det var flera veckor sedan jag målade naglarna! Veckorna flyger förbi och jag försöker mest hänga med. Vad hände med tiden? Men nu äntligen har jag hunnit kladda på lite färg i all hast. Och samtidigt upptäckte jag en ny favorit.

De senaste åren har ingredienser i nagellack fått extra fokus. Idag har många företag skippat ingredienser som formaldehyd. Ett företag som lägger stor tonvikt vid ingredienserna är Berlinbaserade Treat Collection. Deras nagellack är utan formaldehyd, formaldehyd resin, toluoene, DBP och kamfer. Och varför ha de i nagellack när det finns bra alternativ utan dem?

Treat Collection

Treat finns i 48 olika nyanser. Färgskalan rymmer bland annat djupa juvelfärger, klassiska röda toner, nude och mjuka transparenta.

Jag har testat nyansen Buttoned Up – en mörkblå dov och alldeles fantastisk nyans. Lacket ger en bra glans och jag tycker också att det sitter rätt bra. Jag har kombinerat det med över- och underlack från samma märke. Glansen mattas lite efter några dagar. Det skadar inte att bättre på med överlack. Men färgen sitter bra. Jag tycker också att det är en grym pensel som är lätt att måla med. Flaskan känns lyxig och fin. Men jag önskar att det även fanns mindre storlekar. Nagellack blir ju gamla och jag tror inte att jag kommer hinna göra av med en hel flaska. Annars gillar jag verkligen de här lacken och kommer lätt investera i fler färger! Priset ligger på runt 185kr.