Test av WEN Cleansing Conditioner

Ett ny hårrengöring har lanserats på svenska marknaden. WEN har redan gjort TV-reklam som ni kanske redan har sett.

WEN Cleansing Conditioner fungerar som ett mycket bättre alternativ än de där “schamoo och balsam i ett” från 90-talet. Det här är mer som en rengörande och vårdande kräm för håret. Produkten innehåller inga sulfater eller liknande rengörande ämnen som finns i vanliga schampon. Därför löddrar det inte. Det ska göra att du inte behöver tvätta det lika ofta och du påfrestar heller inte håret.

När man använder den så blöter man först hela håret som vanligt och masserar in produkten. Eftersom den inte löddrar så är det bäst att fördela den jämnt med en bredtandad kam. Man kan låta den sitta i ett tag för att den ska ge bra verkan. Skölj som vanligt.

Jag var orolig att håret inte skulle kännas rent. Men det gör det verkligen! Det blir både rent och mjukt. Håret kändes jättebra men tyvärr blev min hårbotten sämre. Av någon lustig anledning blir den det av schampon utan sulfat. Vilket är jättetråkigt. Håret vill inte ha sulfat men min knäppa hårbotten vill ha det? Laurylsulfat är inte bra för håret. Det gör det frissigt och torrt och kan också dra ur färgen snabbare. Jag tror säkert WEN passar för andra. Men av förståeliga skäl inte för mig.

WEN Cleansing Conditioner finns i två olika varianter. En för torrt hår som jag provade och en för fett.  De säljs på wenhaircare.se