The Body Shop och julen 2018 – björnar, rådjur och rävar

Trot eller ej men julen 2018 börjar närma sig. Det kanske inte är alltför svårt att tänka sig när en ser regnrusket utanför fönstret. Kall höst trots att det bara är september. Mysigare var det på The Body Shops pressmöte för någon vecka sedan då en samlad presskår spanade in julen hos The Body Shop.

The Body Shop har inspirerats av en förtrollad skog inför julen 2018. Anledningen är bland annat att skogen och att spendera tid där får oss att gå ner i varv och må bättre. Enligt The Body Shop ska skogsbesök också få oss att känna oss mer levande. Jag är verkligen beredd att hålla med. Jag älskar att vara i skogen!

The Body Shop julen 2018De hade ordnat jättemysigt och inspirerande i lokalerna under pressmötet! Mig ser du med ansiktet frånvänt sittandes i mitten av två favoriter (Veronica Henriksson – frilansjournalist och Karin Rahm – hälso- och livsstilsbloggare och journalist) i blommig blus och håret i slarvig knut. 

Adventskalendrar

Räven, rådjuret och ugglan får följa med på färden in i den magiska skogen. Deras tryck återkommer på flera produkter. Bland annat de i år vansinnigt fina adventskalendrarna. Jag tror att det är de finaste kalendrarna The Body Shop har gjort. De har förutom fina produkter i små boxar även prytt boxarna med mindfullnesövningar för att vi ska kunna varva ner inför jul. Dessutom kan du använda boxarna som ett pussel och pussla fram olika djur.

Precis som tidigare år finns det tre olika versioner av kalendrar i tre olika prisklasser. Den finaste – Ultimate (1195 kr, värde 3145 kr), innehåller hela 14 produkter i orginalstorlek. Men givetvis är de inte dem jag går igång på. Utan hårbandet i form av rådjursöron. Jepp, så barnslig är jag!

 

Förutom adventskalendrar kommer det en veganvänlig nyårskalender som har nedräkning mellan jul och nyår. Kul! Det fanns en version av den förra året också.

“And into the forest I go, to lose my mind & find my soul”

John Muir

Säsongsprodukter

Varje år släpper The Body Shop tre serier med kroppsprodukter som är limiterade inför julen. Jag minns när den första kom med tranbär för många år sedan. Den var fin men jag har varit sjukt trött på den efter att den har funnits i så många år. I år har Cranberry fått ge vika för en snarlik men bättre doft – Berry Bon Bon. Alla de tre serierna har likadana produkter så som body butter, lotion, skumbad, handkräm, badbomb. Flera jättefina produkter! Jag hade tyckt att det var superkul med ett tillhörande te till varje doft.

Berry Bon Bon – med noter av bland annat hallon, svarta vinbär, tranbär, garnera, mysk och vanilj. Den är lite krispigare än Cranberry och inte riktigt lika söt.

Peppermint Candy Cane – med noter av pepparmintsorbet, tonkaböna, liljekonvalj bland annat. Superfin!

Vanilla Marshmallow – noter av bland annat kola, jasmine, vanilj och amber. Den är lite djupare än klassiska vaniljdofter. Jag gillar den. Men jag gillar i allmänhet i vaniljnoter.

De färdiga presentförpackningarna i år är som sagt inspirerade av skogen och dess djur. Den söta presentförpackningen med ugglan innehåller kokos och jordgubbsprodukter och går att använda som sparbössa inför det nya året. Förutom de färdiga förpackningarna kommer det också presentpåsar i juteväv i olika stilar som går att återanvända. Smart!

Ugglan i förgrunden. Nyårskalendern i bakgrunden. 

Makeup julen 2018

The Body Shop har ett ganska litet sortiment med jul- och nyårsmakeup i år. Eyelinern i form av en stjärna från förra året återkommer i år igen. Den blev så otroligt populär så det tror jag är smart. Men jag hade gärna sett andra former som kanske ett hjärta? Det kommer tre flytande ögonskuggor – vit, lila och guld. Tre läppstift med glitter i – varmröd, kallröd och nude. En grön mascara och ett skimmer i flaska med puff (liknande den som har varit de senaste 8-10 åren. Dessutom med doft av tranbär). Jag hade velat se maffiga ögonskuggspaletter i spännande färger och mer innovativa produkter.

Nä, makeupen gör mig tyvärr inte upphetsad av glädje. Den känns lite blaha. Men alla vackra presentförpackningar, adventskalendrar och hela temat gör mig lycklig! 

Men den största behållningen är nog ändå The Body Shops roliga accessoarer inför julen 2018. Jag älskar Bella The Bear Hair Wrap (95 kr)! En supersöt hår-handduk i form av en björn. Vem kan motstå den? Jag gissar att den kommer sälja slut snabbt.

Biobroar

The Body Shop är välkända för sitt välgörenhetsengagemang. Inför den här julen går pengarna tillbaka till skogen. Bland annat genom biobroar och andra stora projekt i England och Armenien. Så som skydd mot tjuvjakt och olaglig avverkning av skog.

 

Kuriosa: frukosten vi fick var inspirerad av julen och vansinnigt god! Eller vad sägs som kanelsmoothie, saffransmandelmjölk, glutenfri smörgås med färskost, gurka, mandelsmör och plommonchutney samt kokosyoghurt. MUMS!