The Concentrate från La Mer hålls upp av en hand . Det är två nyanser på väggen på i bakgrunden.

The Concentrate – lyxserum (?) från La Mer

The Concentrate från La Mer lanserades under förra året som en uppdaterad version av sina föregångare. Är den värd sitt pris?

La Mer lovar bland annat att The Concentrate ska vara barriärstärkande, lugna huden, skydda den och minska tecken på inflammation. Det beskrivs som ett kraftfullt serum och energifyllt elixir. La Mer har gjort en klinisk studie på The Concentrate varav alla i studien tyckte att hudens barriär blivit starkare på bara 14 dagar. Problemet är att studien enbart gjordes på 23 kvinnor. Det är väldigt lite i studier. Var kanske alla i samma ålder också?

Flaskan har en väldigt vacker mossgrön nyans och kommer med en spatel med skruvad detalj som kork. Fint! Men det hade varit smidigare med en pump istället. Och när priset är rejält tilltaget så är smidighet något som borde kunna ingå.

The Concentrate från La Mer är en grön flaska med loggan väl synlig. På bilden hålls den upp av en hand med beige nagellack. Bakgrunden är ljusgrå och halva bakgrunden ligger i skugga.

Vad hittar vi i The Concentrate?

Tja, vad hittar vi väl där. Bland de nio första ingredienserna i INCI-listan är sju silikoner. SJU! Silikoner har bland annat egenskapen att ge produkten en skön konsistens. Men av ett serum vill vi ju också ha mer än en skön konsistens. Vi vill ha effekt. Serum ska ha förmågan att tränga ner lite längre ner i huden och arbeta på djupet jämfört med en kräm som mer jobbar på ytan. Silikoner lägger sig mest på ytan så jag får inte riktigt ihop deras tanke här.

Priset

3 250 kr/30 ml (!)

Vad tycker jag om The Concentrate från La Mer?

3 250 kr för en produkt jag anser verkningslös? Boka in en spahelg istället. Visst serumet kanske kan lugna och lindra en reaktiv hud men det hittar du produkter som kan göra även utan den sista nollan i priset på The Concentrate.

Däremot kan jag rekommendera puder och foundation från La Mer. De är grymma!

Har du testat något från La Mer?

Lästips

Vad är serum?