Tid för mig

Jag har åkt ner till Småland och mina föräldrar i några dagar. Här nere har jag tagit bort mycket av mina krav och försökt skala av. Den senaste tiden har varit rätt tuff efter beskedet om mina ögon för några månader sedan och jag har haft ett större behov av att försöka vara mer snäll mot mig själv.

Det är ju rätt svårt det där, att vara snäll mot sig själv. I alla fall för mig. Jag blir ofta min egen hackkyckling. Men nu försöker jag arbeta med att leva i nuet och att njuta mer. Det har jag gjort här. Jag har umgåtts med min dotter och mina föräldrar, jobbat betydligt mindre än jag brukar, träffat min bästa väns lilla bebis, gått skogspromenader, sett min systersons trumpetkonsert och umgåtts så mycket jag kan med familjen. Försökt komma ner på jorden igen bortom krav, press och jobbiga tankar.

Jag behöver verkligen jobba mer med att strunta lite mer i saker och ting. Att inte ta åt mig och att inte ta allting så allvarligt. Jag vill hela tiden prestera. Men det är ju faktiskt inte det livet går ut på? Jag har jobbat inom skönhetsbranschen sedan hösten -99 och inom media de senaste åtta åren. Det är båda krävande branscher med väldigt mycket konkurrens. Den tar ibland musten ur mig. Det är aldrig 9-17 vilket jag ju också är tacksam för.

Jag kom precis tillbaka från en långpromenad i skogen med hunden. Jag växlade mellan att lyssna på podden Skäringer och Mannheimer som jag är helt beroende av med att stänga av och lyssna på underbart fågelkvitter. Plötsligt kom min andning ner och den har faktiskt stannat där nu ett tag. En liten stund av harmoni. Jag har svart att vara i tystnad för länge. Jag behöver stimulans för att inte fastna i mina egna tankar som snurrar.

Ibland behöver jag backa några steg för att hitta mig själv igen. Nu börjar jag känna att jag är på väg tillbaka och hemma väntar en hel del roligt jobb på mig. Jag längtar! Bland annat ska jag på flera roliga event och möten, jag ska göra en provmakeup på en blivande brud inför hennes bröllopsdag, testa en behandling och skriva färdigt flera artiklar.

Jag hoppas att du får en magisk helg. Nu är äntligen våren här!