Tidigt i morse..

..så var jag på The Body Shop Drottninggatan för en mysig bloggträff. Vi fick kika lite närmre på deras lansering Cruelty-free make-up. Lily Cole har varit med bakom produktionen och är nu ansiktet utåt. Jag har tidigare skrivit om det här och här.

Nu testar ju inte The Body Shop några produkter på djur och det här är ett sätt att lyfta fram det. De berättade också om hur vanligt det är att smink med skimmer innehåller olika delar från skaldjur och skal från nyckelpigor. För att markera att det inte är några biprodukter från djur i sminket så har det märkt skyltmaterialet med söta nyckelpigor.

Min favorit i serien är krämrouget, Lip & Cheek Dome i färgen “Pinch me pink”. Det är lättapplicerat och ser väldigt fräscht ut. Den släpps också i en laxrosa nyans. Annat nytt är en ny färg på shimmercubes, med lila/rosa nyanser, läppglans, lila eyeliner och två produkter som jag är väldigt nyfiken på. Den ena är en primer som ger jättefin lyster. Jag ska testa hur den får sminket att sitta. Den andra är en lysterprodukt i pärlform med en stor, fluffig puderpuff!

[slideshow]

En annan nyhet på gång är en kampanj som sätter fart i sommar. Närmare bestämt den 25 juli. Då lanseras ett läppbalsam med smak av drakfrukt, där överskottet går till välgörenhet. Det som skiljer den här från tidigare kampanjer är att du kan välja en av tre organisationer som får pengar. Du kan välja mellan Forska Utan Djurförsök, Naturarvet eller The World´s Children´s Prize for the Rights of the Child.

Mitt stöd kommer som ofta gå till Forska Utan Djurförsök.