Tips för festfötterna

Sommarfesternas tid är här! Och här bjuder jag på tre tips för dina skodon.

Dans i sanden på after beachen, promenad på klipporna under grillfesten och kanske en och annan skvätt rosevin och glasskladd har förmodligen gjort dina snygga sommarsandaler smutsiga och fula. Bama lanserade tidigare i sommar en Sandal Cleaner som ska rengöra sandaler både på insidan och utsidan. Extra plus för att formulan är i behändigt skum. Det gör proceduren lite snabbare och roligare.

 

Det finns få saker som kan förstöra en fest mer än skoskav. Jag brukar alltid förebygga och plåstra in ömtåliga partier med kirurgtejp. Det brukar räcka med en liten remsa. I sommar har jag faktiskt alltid haft med mig en liten rulle i väskan. Det har räddat mig många gånger! Du hittar tejp på Apoteket. Får du ett sår eller blåsa så fungerar Compeed eller motsvarande bättre.

Folks dansstilar varierar ju rätt kraftigt. Min erfarenhet är att tjejer som dansar ovanligt stelt, antingen är tråkiga, har för höga klackar eller för hala skor. Jag har själv halkat runt i många festskor och snudd på sträckt mig på köpet :). På Clas Ohlsson och liknande butiker finns det sandpapperstejp. Ta en liten bit och fäst under skon så har du löst problemet både enkelt, billigt och snabbt! Perfekt om du inte vill vara hon som “dansade kasedans..”. Sandpapperstejp används förresten en hel del under modevisningar.