Tips till flygresan

Torr och stramande hud är vanligt under flygresor. Den torra flygplansluften dränerar huden på fukt under resan. Jag brukar packa med en liten extranecessär och ha en kort spastund ombord. Det är mysigt att pyssla om sig själv när man behöver det som mest!

När jag flög till New York hade jag med mig det här i handbaggaget.

  • Thermal Mineral Remineralizing Face Creme från Kerstin Florian
  • Ultracalming Mist från Dermalogica
  • Shea Hand Cream från L´Occitane (provstorlek)
  • Total Eye Care från Dermalogica (provstorlek)
  • Vitamin E Gentle Facial Cleansing Wipes från The Body Shop
  • Lovin´Leave-In Conditioner från Philip B (provstorlek)
  • Anti Ageing Leave On Mask från Nimue (provstorlek)

Kerstin Florian, Dermalogica, LÓccitane, The Body shop, Philip B, Nimue, Elinfagerberg.se

Cleansing Wipes är perfekt att använda för att rengöra ansiktet. Jag undviker de smått läskiga flygplanstoaletterna så mycket som möjligt. Slipper jag att tvätta ansiktet där inne blir jag glad. De här fungerade utmärkt även för ögonmakeup.

Jag fortsatte med ögonkrämen från Dermalogica och la sedan på Anti Ageing Leave On Mask från Nimue. Det är en helt nylanserad mask som passar utmärkt att använda under natten. Lika bra går den att använda när du sover på flyget. Den ska ge huden fukt, lyster och boostar elasticiteten. Huden återhämtade sig bättre än vanligt efter flygresan och jag tror att mycket var tack vare masken. Jag är redan förälskad i den!

Håret fick lite extra kärlek av leave in balsam från Philip B.

När jag hade torkat av masken smörjde jag in ansiktet med ansiktskrämen från Kerstin Florian och mer av ögonkrämen. Händerna vårdade jag med handkräm.

Regelbundet under flygresan sprayade jag med Ultracalming Mist från Dermalogica. Jag ville ge huden så mycket som möjligt för att bevara en hög fuktbalans.

Det lyckades! Huden kändes bra efter de båda flygresorna. Underbart för mig med en känslig och fuktfattig blandhud.

Ett annat tips är ögondroppar. Jag glömde att packa ner det den här gången. Återfuktande ögondroppar känns svalkande och skönt för torra ögon.

 

OBS! Jag tar emot konsultuppdrag av The Body Shop. Bland annat som utbildare inom makeup. Men de sponsrar inte mina blogginlägg eller min blogg och jag försöker vara opartisk när jag bedömer deras produkter.