Totally Tangled Ginger från The Body Shop

Totally Tangled Ginger är lite otippat The Body Shops senaste tillskott för kroppen. Det är en limiterad kollektion som lanserades för några dagar sedan.

Varför otippad? För att Totally Tangled Ginger känns rätt kryddig och julig. Men också väldigt fräsch och därför tror jag att den kan bli helt rätt varma sommardagar. Och mm mm mm, jag gillar den här doften.

Doften sticker definitivt ut! Jag gillar att den går åt kryddig och pepprig citrus, precis som riktig ingefära gör. Jag är förtjust i citrusdofter men tycker att många kan dofta antingen diskvatten eller lätt svett (grapefrukt). Det gör inte Totally Tangled Ginger. Den blir först väldigt frisk och kaxig och rätt på för att sedan övergå till varm och rätt fantastisk.

Ingefärsextraktet ska komma från Indien och flera av de andra ingredienserna ska också vara Community Trade (The Body Shops svar på rättvis handel).

Serien innehåller Body Yoghurt, Body Butter, Shower Gel, Body Scrub och Hand Wash. Body Yoghurt känns alldeles för lätt för mig. Men kan nog passa dig med mer normal hud. Jag tror att min favorit kommer bli Body Scrub, tänk att skrubba sig med ingefärsdoft trötta morgnar.

Totally Tangled Ginger Body Scrub från The Body Shop
Body Scrub. Super att preppa huden med innan sol och bad. Se bara till att inte skrubba för mycket precis innan du ska på solsemester utan var rädd om huden och gör det 1-2 dagar tidigare.

Priser från 70 kr.

Sen tidigare har The Body Shop ingefärsprodukter till håret i form av schampo fmot mjäll och balsam för skört hår och torr hårbotten. Har du testat dem?

Visste du att?

Ingefära sägs stärka immunförsvaret och lindra förkylning så passa på att riva ner lite färsk ingefära i smoothien eller grytan. Eller gör te på ingefära och citron. Mums både för smaklökarna och kroppens kamp mot förkylningar! Om du har ont i halsen – addera lite honung i ditt ingefärste.