Trender från Body Shop

Jag har ställt några frågor till Rebecca Svensson om höstens make up. Rebecca är ansvarig make up artist på The Body Shop Drottninggatan i Stockholm.

 Vilken är den största makeuptrenden i höst?

– De stora makeuptrenderna hos oss i höst är de glamourösa, välarbetade lookerna. Det är framförallt två looker som kommer att synas hos oss, den första inspirerad av 70-talet där baserna är naturliga med mycket lyster, highlighters och shading för att framhäva konturerna. Ögonen är dramatiska och markerade med mättade färger, där ledordet för skuggorna är metallic.

– Den andra looken är en modern variant av 40-talets glamourösa kvinna, med mjukt sotade ögon i brunt eller svart och röda läppar. Basen är ljus och lätt men täckande, med lagom lyster.

 Vad behöver vi för att kunna lägga dem?

– 70-talslooken kräver en fräsch bas med lyster och lätt till medium täckning, förslagsvis vår Extra Virgin Minerals Liquid Foundation. Till ögonen är det som sagt skuggor i metallic som gäller, och där har vi våra fantastiska Shimmer Cubes-paletter i 6 olika färgställningar med mättade metallicskuggor i färger som lila, turkost, blått och guld. Ett matt bronzingpuder ur vår Honey Bronze-serie är perfekt till shadingen, och highlights fixar du med antingen en av de ljusa färgerna i ögonskuggspaletten eller vår Glow Enhancer-creme. Långa och fylliga fransar avslutar looken, tack vare “Big and Curvy Mascara”.

– Till 40-talslooken fungerar det bra med en lite mattare och aningen mer täckande bas, exempelvis Extra Virgin Minerals Compact Foundation. Till ögonen kommer vi att använda vår Smoke and Sparkle Collection som består av två limited edition-paletter, “Silver Black” och “Golden Brown” (namnen säger allt, eller hur?) som innehåller allt man behöver för en sotning – kajalpenna, 3 nyanser av ögonskugga (blandat med både matta och skimriga skuggor) och en highlighter i cremeform. Till kinderna, som inte ska vara alltför framträdande, kan man välja en ljust rosa eller aprikos nyans. Läpparna markeras med en läppenna så att man får de där riktigt fina konturerna, och fylls sedan i med en fyllig röd färg, exempelvis våra Colourglides i färgerna “Garnet” eller “Brilliant Red”. Avsluta looken med böjda fransar och en förlängande/separerande mascara, som “Divide & Multiply Mascara”.

Vilket är ditt bästa tips vid festmakeup?

– Det absolut viktigaste i en festmakeup är som vanligt – basen! Se till att lägga en riktigt bra och hållbar bas både i ansiktet och på ögonen, gärna med primer under och fixerat med lite puder ovanpå. På ögonlocken tycker jag att det funkar allra bäst om man lägger ett tunt, tunt lager av concealer som är gjord speciellt för ögonpartiet (som “Lightening Touch”), ett lika tunt lager puder, och sedan ytterligare ett lager concealer. Det håller garanterat allting på plats hela kvällen!

– För att undvika spill under ögonen när man applicerar ögonskugga är det absolut viktigaste att man jobbar in skuggorna ordentligt i borsten så att det inte finns något överflöd, och det hjälper helt klart att man har den tunna basen av concealer på ögonlocket, för då fäster ögonskuggan direkt. Om man ändå tycker att det är svårt rekommenderar jag att lägga concealer under ögonen efter att man gjort klart ögonmakeupen, så slipper man ta bort och göra om i efterhand. Vad som också är viktigt att komma ihåg är att det finns inga rätt och fel inom makeup, utan det handlar om vad man trivs i!

Tack Rebecca och The Body Shop!