Trinny London – lanseringsfest med mingel

Trinny London, makeupmärket skapat av modeprofilen Trinny Woodall går nu att klicka hem till Sverige. Det firades med en härlig lanseringsfest i torsdags kväll.

Trinny Woodall är förmodligen mest känd som den ena programledaren i tv-programmet “Trinny & Susannah Stilakuten” som har sänts i flera säsonger i Sverige. Hette det inte “Trinny & Susannah stylar om” ett tag? I programmet springer de runt på gator och torg och letar upp människor som behöver en makeover. Har du sett programmet? Jag har sett det ett flertal gånger och gillar att de fokuserar på form istället för storlek. Jag som själv är storlek större märker att vissa kläder inte funkar alls oavsett hur stor storlek jag har, medan andra kan passa perfekt i en mindre storlek. Allt handlar om snitt och form.

Trinny var på plats igår och visade sig vara lika sprudlande i verkligheten som hon är i tv. Jag tror att hon pratade med alla på festen. Hon for runt som en glad jo-jo mellan alla besökare och inspirerade oss. Jag ville genast bjuda hem henne på middag. Alternativt galen vinkväll på stan.

Jag gick dit med underbara Veronica, frilansjournalist på Daisy Beauty och Damernas. Allt började med att Trinny ville ha med oss två i en livevideo till Instagram och sen drog hon iväg med Veronica för att dutta på henne rouge och ögonskugga. Supersnyggt! 

En av mina nära vänner, min namne Elin, är ett stort fan av Trinny och följer hennes You Tube kanal. Hon har berättat tidigare (läs regelbundet och ganska ofta) för mig om Trinny London så jag hade lite koll på produkterna sedan tidigare. Alla produkterna är i kräm-format och förutom BB Cream (BBF Cream) så är alla i små burkar som är klickbara och går att stapla på varandra. Så himla smart! Tanken är att du enkelt ska kunna ta med dig en eller flera burkar när du är på språng för att kunna bättra på eller förvandlas från på-jobbet-smink till after-work-smink.

Min härliga bloggkollega Jannike fick också testa makeupen. 

Jag gillar den här idéen! Det är smidigt och känns lite nytt och kul. Men tänk på att alltid ha rena fingrar innan du petar i dina burkar. Annars blir det snabbt en bakteriehärd. Men precis som Trinny själv sa så blir penslar och borstar smutsiga när de åker runt i väskan. En smart idé är att alltid ha en våtservett med som du kan torka av händerna med innan.

Bubbel med hallonjuice. Mums! 

stapelbara burkar från Trinny London

Jag gillar att applicera smink med fingrarna eftersom jag tycker att det ofta smälter in bättre då. Förutom på ögon och ögonbryn där jag vill ha mer precision. Trinny förklarade också att vi behöver ta mer på vårt ansikte för att lära känna det bättre och känna var kindben, ögonbrynsben och annat verkligen sitter. Då är det betydligt lättare att framhäva. Det gör också att vi lättare känner oss bekväma med oss själva enligt henne. Jag är beredd att hålla med.

Lanseringsfest med Trinny London Jannike som blev sminkad här ovan fotade mig och Trinny. Jannikes inspirerande blogg hittar du här

Trinny Londons basprodukter som BFF Cream är rätt lätta och passar dig som inte vill ha så mycket täckning. Det är också Trinnys filosofi med en mer naturlig bas som du bara applicerar där du behöver det. Mer pigment hittar du i produkterna för läppar och ögon. Jag tycker att produkterna känns användarvänliga och smarta.

Trinny London klickar du hem från deras egen hemsida. Där ska också finnas ett system som heter Match 2 Me som hjälper dig att hitta rätt färg.

Puss!