Två bottennapp

Det finns såklart en hel del produkter som jag inte tycker håller måttet. Men den här gången är det tyvärr två stycken från märken jag annars gillar – Urban Decay och Palina.

Urban Decay och Palina skönhetsblogg elinfagerberg.se

Urban Decay Naked Skin Ultra Definiton Powder Foundation är en ny foundation i puderform som lovar en viktlös täckning med bra hållbarhet. Den kan användas både med torr och fuktad svamp beroende på hur täckande man vill ha den. Jag har testat den fuktig, torr, med svamp och med pensel. Jag har verkligen försökt. Men hur jag än gör så slutar det varje gång med att jag tvättar bort den. Resultatet blir nämligen dammigt, kakigt och fläckigt. Jag kan absolut tänka mig att använda den som puder med puderborste. Men som foundation? Nej.

Urban Decay har flera produkter jag älskar. Lägg hellre dina pengar på någon av ögonskuggspaletterna Naked och håll ögonen öppna för fina nyheter i höst. Men lägg inte vantarna på Skin Ultra Definition Powder Foundation.

Pluspoäng för brett nyansutbud och snygg förpackning.

Ca: 320kr

Mitt betyg: 1/10

Urban Decay foundation

Palina är ett svenskt makeupmärke som satsar på få men snygga produkter. Den senaste produkten jag har testat är Palina Skin Perfecting Veil, ett mattande puder som ska vara hudvårdande och matta ner huden. Hur den ska verka hudvårdande har jag tyvärr ingen information om. Det jag vet är att den ska kunna kapsla in fukt i huden i upp till åtta timmar och även skapa en retouchad look. Men varför tycker jag inte om den? Den håller inte huden matt och det är det som är dess främsta användningsområde.

Jag utgår från min känsliga blandhud som är normal/torr på kinderna och normal/fet i T-zonen. Men tyvärr dröjer det inte länge efter applicering innan jag blir blank i pannan och vid näsvingarna, trots att jag inte har några stora problem med glans.

Satsa istället på Palinas ögonskuggor i poppiga färger.

Ca: 395kr/12 gram

Mitt betyg: 1/10

Palina skin veil