Två rengöringar med bra resultat

Den senaste tiden har jag växlat mellan två rengöringar, Caudalie Instant Foaming Cleanser och Algologie Micellar Cleansing Water. Den första har jag i duschen och den andra vid handfatet.

Nu har jag utgått från min hud som är en känslig blandhud. Jag har lite fetare partier i t-zonen och är torr på kinder och hals.

Caudalie är ett märke som nyligen har lanserats i Sverige. Än så länge finns det på Sephora. Märket är franskt och bygger på bland annat vindruvsextrakt. Instant Foaming är en rengöring i mousseform som är väldigt skön. Den ger ett milt, fluffigt skum som inte känns uttorkande och den rengör bra. Doften är fräsch utan att ta överhanden.

140-base-mousse-nettoyantealgologie_eau_micellaire-_miscellar_cleansing_water

Algologie är även det ett franskt märke. Istället för vindruvsextrakt är deras främsta ingredienser marina. Micellar Cleansing Water var jag lite skeptisk till innan jag testade det. Men efter att ha fått en rekommendation från Linnea Öst (Tara/Amelia) högg jag snabbt tag i den. Rengöringen är helt flytande och du använder den på bomullspads. Den fungerar oväntat bra! Om jag har en hel festmakeup använder jag gärna en krämigare rengöring innan. Men annars klarar jag mig bra med den här.

Tips! Tänk på att alltid rengöra ansiktet morgon och kväll oavsett om du bär smink eller inte. På kvällen bör du rengöra huden två gånger. En gång för att ta bort smink, smuts, överflödigt talg och luftföroreningar. Den andra gången för att rengöra huden på djupet.