Två stora skönhetsmässor

IBS och IECSC är två av skönhetsbranschens största mässor. Jag har besökt dem i Las Vegas och Dusseldorf tidigare. Men under förra veckan var jag i New York för att uppleva dem igen. Jag älskar att bli inspirerad av mässor! Ingen av mässorna är för konsumenter utan för branschfolk.

Färgchock IBS elinfagerberg.seEtt av det bästa jag vet. FÄRG!

IBS New York

IBS har stort fokus på hår, smink och naglar, där hår tar överhanden. I New York var den mässan extremt högljudd. Det var musik och shower i varje monter. Jag filmade för att ni ska kunna få en upplevelse.

Hör ni min röst? Jag berättar lite samtidigt men jag kan inte höra den. Det är så högljutt! Redken och Farouk hade störst montrar. De var enorma! Andra utställare var bland annat Sassooon Academy, Essie, CND, Orly, Alfaparf, Eve Pearl, Make up Forever och Mehron. Jag kan fortsätta i evigheter.

Några av hårtrenderna som syntes var en romantisk look med flätor och chignons prydda med håraccessoarer som blommor. Korta frisyrer som Anne Hathaway syntes också. Avslappnad elegans med hästsvansar och mjuka lockar var en annan trend. Trenden för hårfärger var väldigt blandad. vibrerande röda, platinablonda och honungsguld var några färger som syntes mycket.

Jag fick mitt hår stylat av en härlig stylist från Amika. Hon fixade mitt hår på fem minuter. Först sprayade hon det med ett skyddande spray. Efter det delade hon upp mitt hår i fyra sektioner bredvid varandra. Med en stor locktång lockade hon de fyra sektionerna. Det blev riktigt mycket hår på locktången men det fungerade väldigt bra och höll tills jag tvättade det.

Elinfagerberg.se IBSAmika lockade mitt hår på fem minuter!

Annars var det mycket tillbehör som rakapparater, locktänger och saxar. Jag har aldrig sett så mycket saxar! Men jag shoppade mest loss hos Morphe Brushes. Jag köpte mängder med penslar och ett gäng ögonskuggor.

2pac IBS elinfagerberg.se Babyliss Pro skapade konst. IBS Kroppsmålning elinfagerberg.se Halvnakna män pryddes med färgglada konstverk. Make up Forever IBS Elinfagerberg.seMake up Forever har en egen makeupskola som ställde ut på mässan. Tyvärr kunde man inte köpa produkterna på plats. Men jag älskar den här vackra makeupen!

Layrite, Ian Gulam, Elinfagerberg.seDen andra dagen på mässan följde min man Ian med. Då fokuserade vi lite mer på grooming. Här står han och smörjer skägget med skäggbalsam hos sina nya skäggvänner från Layrite.

IECSC

Den andra mässan, IECSC, är en mässa i samarbete med Cidesco. Cidesco är en stor internationell organisation för hudterapeuter där bland annat svenska SHR är med. Därför blir fokuset för mässan hud, spa, salonger och wellness.

Några av utställarna var bland annat Decleor, Ardell lashes, Clearfx Skin, Cailyn Cosmetics, Nuface och Skynlash Adacemy. Eminence Organics hade en stor monter där de hade minikurser i deras behandlingsteknik och de bjöd även på kramar.

Några av trenderna jag såg på IECSC var att fransar fortsätter att vara i fokus. Både som serum och i form av fransförlägning. Apparater som påminner om Clarisonic kommer också stort. Vi kommer förmodligen se peelingborstar för hemmabruk i många hem de närmsta åren. Annars var fokuset mycket gentemot hudterapeuter. En salongstrend var peel-off-masker som täcker ögonen. Mängder av märken lanserade dem. Jag har själv lite klaustrofobi så det är ingenting för mig. Men de såg rätt roliga ut. Effektiv hudvård med naturliga ingredienser ser också ut att bli en fortsatt trend. Och fattas bara annat..

Färgglada behandlingskläder för hudterapeuter och spaterapeuter syntes också mycket. Jag föredrar dem och svarta framför sjukhusvitt. Det räcker med att de vita får fransfärg på sig en gång så är de körda sen. Vad tycker du ser bäst ut när du får behandling?

Pink Confetti IBS Elinfagerberg.se En cupcake eller en badbomb? Shake eller badsalt? Svårt att se skillnad på gott för smaklökarna eller kroppen. Ljuvliga produkter från Pink Confetti. 

Pure Fiji Elinfagerberg.se IBSPure Fijis kroppsprodukter doftar fantastiskt! Här ser ni även en av alla populära peelingborstar och peel-off-masker.

Båda mässorna är som sagt till för branschfolk. Frisörer, salongsägare, makeupartister och spachefer från halva USA var förmodligen där. Det var så mycket folk! Det erbjöds work-shops, utbildningar och föreläsningar på plats. De var ganska långa så jag hann bara med en. Jag gick på en föreläsning för utbildare inom skönhet. Eftersom jag själv jobbar mycket som utbildare för olika skönhetsföretag var det både intressant och roligt.