Underkläder för bröstopererade kvinnor

Amoena har slagit upp portarna i Stockholm. De säljer proteser och underkläder för bröstopererade kvinnor. Det ska vara en unik flaggskeppsbutik och de erbjuder både underkläder, bröstproteser och badkläder. Kläderna har dolda fickor för bröstproteser. Och flera av plaggen är faktiskt riktigt fina!

– Kvinnor idag förväntar sig mycket av de produkter de använder och bröstproteser är inget undantag. Vi utvecklar våra produkter i nära samarbete med våra kunder och bjuder in kvinnor att delta i tester och fokusgrupper för att ständigt förbättra våra produkter. Vi utbildar regelbundet också sjukvårdspersonal och är stolta sponsorer av Sveriges bröstcancerföreningar, säger Susanne Thornqvist, säljansvarig Amoena Sverige.

Heja säger jag! Utbudet behöver bli mer lättillgängligt än att sitta på sjukhuset och välja ut vilken bh man vill ha. Underkläder för bröstopererade kvinnor känns viktigare än underkläder för de som inte gått igenom skiten.

Glöm nu inte att undersöka dina bröst! 

Underkläder för bröstopererade kvinnor

Badkläder till sommaren

 

Fakta från BRO – Sverige

Ca 8 401 kvinnor fick under året en bröstcancerdiagnos (8 490 tumörer diagnostiserades)

Cirka 21 kvinnor varje dag får bröstcancer, eller en kvinna varje timme

Relativ 10-årsöverlevnad är ca 83,5 % (relativ 5-årsöverlevnad är ca 90 %)

Bröstcancer utgör 30 % av all cancer som drabbar kvinnor Var nionde kvinna drabbas av bröstcancer

5-10 % av all bröstcancer beror på ärftliga faktorer

Fler än 88 700 kvinnor lever idag med en bröstcancerdiagnos (diagnostiserade 1958-2009)

Cirka 1 500 kvinnor dör årligen i bröstcancer (4 kvinnor varje dag) baserat på uppgifter det senast decenniet. Men antalet har varit lägre 2009-2011 (ca 1 400 kvinnor per år).