Masken Unveiled från Priori

Unveiled – ny LED ljusterapi från Priori

Priori har lanserat en ny spännande produkt – Unveiled, en portabel mask med LED ljusterapi.

Jag var inbjuden på ett av ganska få pressmöten nu under pandemin för några veckor sedan. Vi var ett litet nyfiken gäng som fick en genomgång av Unveiled.

Så, vad är Unveiled?

Det är en portabel och flexibel ansiktsmask som kan användas både av hudterapeuter i behandling på salong och av dig som konsument hemma, om du har lite pengar över…

Den består av 56 dioder som i sin tur har 2 olika ljus i varje diod – ett rött och ett nästan infrarött på 633 och 830 nm och tydligen ska det finnas 32 olika publicerade kliniska studier som stödjer att det ger en extra bra effekt med just den kombinationen. Priori anser att fler än två ljus kan göra huden förvirrad och istället minska effekten. Blått ljus undviker de eftersom du då behöver krångla för att skydda ögonen. De här två ljusen kan däremot inte påverka varesig ögonen eller huden negativt.

Den drivs av ett batteri så någon krånglig sladd behövs inte.

Det går finfint att ha ett fuktserum under men inte ett oljebaserad då fett kan blockera ljuset.

Utsidan på masken Unveiled från Priori
Visst är det en snygg design? Jag älskar fransarna!

Vad ska den ge för effekt?

 • Återfuktning
 • Fylligare hud
 • Mer lyster
 • Reducerar fina linjer och rynkor
 • Förbättrar hudstrukturen
 • Bättre syreupptagningsförmåga i huden
 • Dämpar inflammation
 • Bättre cellförnyelse
 • Stärker kappilärerna
 • Stimulerar kollagen och elastin
 • Stimulerar biokemiska reaktioner som ska ske men har blivit sämre eller mer långsam pga till exempel ålder eller stress.

Men resultatet är individuellt. Alla reagerar lite olika.

Effekten kommer efter 10 minuters användning och stannar kvar i 48 timmar. Du får inte mer resultat om du kör den tidigare än 48 timmar utan det är så ofta du behöver göra den för att resultatet ska hålla.

Hur känns den?

Tänk dig en lite tjockare men följsam och skön mask i silikon som lyser på insidan. Den värmer litegrann men den hettar absolut inte. Ljuset är intensivt rött. Det ska gå att gå runt och fixa hemma med den på. Men njäe, jag vill helst blunda och sova lite jag.

Jag fick testa den på plats och höll ärligt talat på att somna. Det var superskönt! Huden kändes redan lite bättre efter en användning. Cirkulationen kom igång men jag blev inte röd. Jag fick också en fin lyster och lite bättre spänst. Men effekten fortgår under många timmar efter behandlingen och blir bättre och bättre.

Elin testar Unveiled
Behandling med masken Unveiled på Elin Fagerberg

Funkar Priori Unveiled?

Jag hoppas det! Jag har bara testat den en gång så jag känner att jag inte kan uttala mig om vad som händer på längre sikt. Men den är riktigt skön och jag gillar konceptet. Stimulera istället för att reta huden. Den kändes säker och seriös. Jag har redan skrivit upp den på min önskelista.

Priset då? 3 995 kr får du punga ut. Men då håller den också länge.

Kuriosa: rött ljus stimulerar endorfiner och kallas även för “Happy light”. Därför bör du inte använda masken precis innan du ska sova, utan gärna tidigare på dagen.